Mitt Liv

  • Hans Standar

Berättat av Marie Standar Wickelgren

Berätta om din dag: ✏️

Steg upp vid 7.45, duschade, åt havregrynsgröt och kaffe med havreknäckebröd. Gick sedan iväg till optikern kl. 9-10 för att få mina nya glas lagom till vår resa. Tog en sväng till apoteket, köpte öronproppar och fotfil.

Promenerade hem, kollade packningen en sista gång och låste resväskan.

Lagade lunch på det vi hade kvar i kylskåpet: Kyckling, färdig pizzasås och ris samt lite paprika och morötter.

Kl 14.20 rullade Flix-buss från resecentrum i Jönköping till Malmö. På bussen, många ungdomar, någon familj med en massa barn. Vi, min man Hans och jag, roade oss med korsord och sudoku och åt banan och kexchoklad. Fin resa.

I Malmö tog vi in på Comfort hotell vid stationen, eftersom vi skulle ta Öresundståget till Kastrup dagen efter. Trevligt hotell, stora rum, bra sängar och svalt under natten.

Hotellet hade ingen matsal utan vi valde mellan lasagne eller en panini (mozzarella och pesto) från en kyldisk. Personalen värmde i micron och vi tog detta med en stor god öl. Trevlig miljö i Barceptionen (som den kallades).

Efteråt gick vi till rummet och tittade på SVT:s ”Fråga Lund”, lite modernare nu än när vi såg det som barn med Jan-Öjvind Svan mm, och senare naturligtvis ”Aktuellt”.

Innan vi somnade lyssnade vi på podden ”Unnergången” där personer från Jönköping kåserar om personligheter och händelser från förr (mycket 1970-tal).

Sedan somnade vi gott vid 23.00-tiden (tänkte säkert på de fem veckor som låg framför oss i Portugal och Spanien).