Mitt Liv

Berättat av Marie carlsson

Berätta om din dag: ✏️

Klockan 5.30 ringde mobiltelefonen väckning. Denna vecka arbetar jag som tentamensvakt på KTH. Jag är 72 år och detta extrajobb gillar jag. Vi är många i min ålder och jag är på det som kallas Funka. Alltså de som olika anledningar behöver enskilt tentarum eller förlängd tid med 50 procent. Min frukost bestod av två smörgåsar utan pålägg och kaffe med mjölk. Samtidigt bryggde jag kaffe i en termos och fyllde påmin vattenflaska. Jag har gångavstånd till KTH och passade på att slänga hushållssoporna när jag hemifrån 6.30. Träffade en granne, en medelålders man. Han sa att jobbar i Handen och skulle ta pendeln från Odenplan.

Ibland när jag är lat tar jag genvägen genom

T-banan så jag gick ner på Odengatan. Promenerade längs perrongen och upp vid uppgång KTH. I Pressbyrån köpte jag två färdiggjorda mackor med ost. Hade mig en flaska Mood som ersätter en måltid. Idag var det chokladsmak. Jsg köper dem på Apoteket.

Det var alldeles mörkt när jag hemifrån. KTH är stort och jsg blev tilldelad att gå till en lokal dit det tar ca 10 min att gå. Jag ska jobba till kl 14.00.

Nu är klockan 11.20 och solen skiner. Snart blir avlöst för en kortare paus. Jag vaktar en elev som behöver öronproppar och enskilt rum enligt läkarens utlåtande.