Mitt Liv

Berättat av Marie

Berätta om din dag: ✏️

Kom iväg lite sent från jobbet. Missade precis 60-bussen från Kungsportsplatsen och tog fyrans spårvagn istället. Gick upp genom skogen från Varbergsgatan och var hemma fem i fem. Om 35 minuter måste middagen vara klar för att bonusbarnen skall hinna till sina aktiviteter. Det är min sambos lediga dag, han har tisdagar och jag har torsdagar ledigt.

Kollar på planeringstavlan i hallen, fisk i ugn och potatismos står det. Han har veckohandlat och planerat maten. Hinner jag? Öppnar kylen. Det finns ett paket köttfärs. Ska jag köra på köttfärssås istället? Bestämmer mig ändå för fisken, sätter ugnen på 225 grader, tar fram potatis, det fanns bara fast potatis, men den är ekologisk från Gotland, det får gå. Sätter på en gryta med vatten, skalar snabbt. Delar potatisen och lägger i grytan. Hämtar den panerade torsken från frysen. Ugnen är uppe på 100 bara, sätter in den ändå.

Fem över fem kokar potatisen. Dukar. Messar min sambo och frågar om han äter hemma. Han svarar inte. Gör min vanliga sås med tärnat äpple, rödlök och kapris blandat med majonnäs och Oatly fraise. Hittar några morötter som jag skalar och delar och skär upp en tomat. Värmer havremjölk och margarin i mikron, ställer fram elvisp, muskot, vitpeppar och salt. Fem i halv häller jag av potatisen och vispar ihop mos. Tar ut fisken, kollar med en termometer, den går upp till 55, det räcker.

Hojtar på barnen. Vi äter. De berättar om sina skoldagar. Yngsta äter fort, vill inte komma försent till scouterna. Kvart i kommer sambon hem, jag och äldsta reser oss för att ta bilen till kulturskolan. Vi hann i tid.

Kommer hem, gör rehabträning för en fot som gör ont, sover en stund i soffan. Barnen kommer hem, läser för yngsta, tittar på Robinson med äldsta och sambon, borstar tänderna, går till sängs. Surfar på Facebook, hittar detta. Skriver lite om min dag. Godnatt!