Mitt Liv

  • Marie Sandström

  • P Sandström

Berättat av Marie

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade vid 6-tiden och gick upp och åt frukost med min man. Jag äter oftast fil med hemmagjord granola och dricker kaffe. Vid 7 kommer de som river gamla silos på tomten mitt emot vårt hus och börjar arbeta. Det är intressant att följa deras jobb och vi får bättre utsikt ner mot Fyrisån i takt med rivningen. Vi ser på morgonstudion på TV och följer oroligheterna som pågår mellan Israel och Hamaz. Det är mycket oroligt i världen just nu och även här i Sverige pågår skjutningar mellan olika kriminella gäng som handlar med droger.

Vid 10 cyklar vi till stan och köper en ny cykelhjälm till mig, då min gamla hjälm spruckit och det finns nyare modeller nu med något som kallas MIPS (Multi-directional Impact Protection System.) Det är ett säkerhetssystem som skyddar mot det rotationsvåld mot hjärnan som uppstår när man faller mot marken och som ska skydda huvudet även i sidled.

Det är så fint höstväder så vi cyklar en extra runda längs med Fyrisån innan vi åker hem och äter lunch.

På eftermiddagen går vi ut en sväng igen och jag går hem till en kompis som är utomlands och vattnar och tar in posten till henne. Jag har slutat jobba nu i somras och det är så skönt att vara ledig och kunna göra precis det jag vill på dagarna. Idag börjar vi packa ner lite saker i väskor, då vi ska åka till Tällberg i morgon och stanna några dagar. Det ska bli skönt att komma bort och byta miljö. Vi äger ingen bil, så vi har hyrt bil fr om i morgon. Det fungerar jättebra för oss att hyra bil när vi behöver det. Vi bor centralt och kan cykla eller gå till det mesta. Resten av dagen ägnas åt läsning och kanske någon serie på tv.