Mitt Liv

  • Selfie

Berättat av Maria Körle

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknar tidigt även att det är min lediga dag. Schemat sitter i ryggmärgen. Klockan på mobilen ringer med den melodi jag valt varje arbetsdag klockan 05.00.

Jag tar min kopp nescafe i sängen, lyssnar på P1 och läser Svenska Dagbladet, som jag prenumererar på, i min mobil. Jag har för första gången i livet blivit med innetofflor. Dessa är som balsam för mina fötter. De står redo att ta mig från sängen till TV4 morgon.

Jag lever ensam, min flicka är vuxen och självgående jurist. Jag messar oftast: ”Ringas?”. Ibland får jag napp.

Jag tänker på att om AI ges tillgång till denna minnesbank och man punktmarkerar vissa förekommande ord kanske, för att få en slags karta över tiden, är det ju ändå svårt att ringa in varje människas upplevelse av densamma.

Jag trivs i min säng på morgonen i min fina lilla hyreslägenhet i ett landshövdingehus i Kungsladugård. Spegeldörrarna och Stig Lindbergs underbara tapet Poem d’amour gör mig lika varm i hjärtat varje morgon. Och jag tänker: ännu en dag!

Jag saknar ömhet, kroppslig beröring och bekräftelse av mig som person, men lugnet jag upplever i min ensamhet är en djupare frid.

Om några år går jag i pension. Det både skrämmer mig och gör mig längtansfull. Men än så länge är denna stund, då jag nedtecknar denna fragmentariska bild av mitt liv, bara en ledig dag.