Mitt Liv

  • Maria

Berättat av Maria Bäcknert

Berätta om din dag: ✏️

Upp vid 10 idag som vanligt. Har gjort min gymnastik för att hålla igång lederna, avslutar med lite qigong.

Frukosten består som vanligt av fil, flingor och müsli (glutenfria) samt ett glas juice.

Vår yngste son Arvid har varit hos oss i tre veckor under sin semester och lagat sin bil. Han har också haft med sig sin styrkelyftutrustning som fått stå i maskinförrådet. Han har tränat 4ggr i veckan. Idag är det hemresa för honom till Gävle. Innan hemresan äter vi lunch tillsammans men inte samma. Han har sin specialare med kyckling och ris kompletterad med mer proteiner i form av Kvarg. Vi äter äggröra och bacon med grönsaker. Alla äter vi av de syltade tomaterna jag gjort från egna tomater utifrån ett recept i Mandelmans kokbok, mycket goda med smak av ingefära och stjärnanis.

Styrkeutrustningen plockas ner och läggs i bilen, vi säger hejdå!

Jag och min man Christer frörepar årets skörd av lin. Jag har köpt en gammal frörepa och Christer har byggt en ny bänk till den. Lite läggs till rötning.

Det är 2-3 grader ute så resten av dagen blir jag inne. Ett utav rummen är inrett som textilrum. Där finns alltid något att göra. Textila arbeten är också en passion för mig.

Idag blir det intag av midjan i ett par nysydda byxor, omsömnad av en gammal frottéhandduk till en något mindre grovhandduk samt fållning av egenvävd kökshanduk.

Vi äter rester till middag, jordärtskockssoppa (från egna skockor) och fläskpannkaka.

Vi byter om, jag till kjol, och tar dansskorna i hand. Nu bär det iväg till polskedans med Högs gille. Dansa polska är förutom att spela folkmusik vår gemensamma passion. Det blir danser från både Dalarna och Hälsingland (vårt landskap).

Färden dit och hem går längs NorrDellen på grusig väg i mörkret och fukten. På ditvägen kan Dellensjön anas vid sidan om och en strimma av himlen syns fortfarande bakom bergen. Jag som inte kör idag passar på att sticka några varv på en väst till min äldste son Henning.

Dagen avslutas med häng vid soffbordet och Rooiboste. Inte många ord blir sagt utan var och en håller på med sitt. Min man läser på datorn, jag skriver dagbok och kollar lite på sociala medier som Instagram, som det brukar vara. Det är gemenskap det också!

Nu är klockan halv ett på natten så hög tid att duscha och borsta tänderna innan vi kryper till sängs.