Mitt Liv

  • Maria Åsell

Berättat av Maria Åsell

Berätta om din dag: ✏️

Det var en kylig höstmorgon. Efter frukosten åkte min man och jag till IKEA för att bland annat köpa blockljus till lyktorna på balkongen. Vi köpte också glas som vi ska ha i vår gemensamma vinkällare i bostadsrättsföreningen. När inköpen var klara köpte vi varsin french hotdog.

Efter det gick vi till COOP och köpte fisk till kvällens middag. Det var ju tisdag och då får man som pensionär 5% i rabatt.

Dagen innan hade jag plockat famnen full med vissnade ormbunkar och lönnlöv. Av växterna gjorde jag en krans av ormbunkar och en krona av lönnlöv. Kransen hängde jag upp på en vägg ute på balkongen och kronan lade jag på ett bord.

Efter det var det dags att duka och förbereda middagen för tre vänner.

Vi började middagen med cava med tilltugg. Efter det åt vi en god fiskgryta och till det drack vi spätburgunder, som vi köpt på en resa till Tyskland i våras.

Till efterrätt bjöd vi på lättfrysta lingon med vaniljglass och en kolasås med smak av parmesan. Till det serverade vi den japanska drycken umechu.

En av gästerna hade med sig en fantastisk bukett med rosor som han plockat samma dag i sin trädgård. Imponerande eftersom det är i slutet på oktober.

Kvällen blev lång med givande samtal och som alltid fick de skriva något i vår gästbok och datera det med 24 oktober 2023.