Mitt Liv

Berättat av Margareta Alm

Berätta om din dag: ✏️

Snoozade lite för länge, hoppas frukosten och var på jobbet 08.30.

Jobbar som administratör på Saab Flyg i Linköping. Kollade av e-posten och fördelade dokument jag fått till de som skulle ha.

Kl 9 tog en macka och kaffe i fikarummet, kollegan Åsa satt också ned en stund.

Vid 10 var jag på Vårdcentralen i Berga centrum för samtal med husläkaren om min onda rygg. Hon funderar på artros eller kanske benskörhet… Får lämna sju rör med blod för olika saker, får remiss till röntgen av min rygg.

Åter till jobbet hinner jag granska ett dokument med konton som ska avslutas innan jag går på lunch 11.30. Indisk Korma kyckling m ris, ärtor och cashewnötter i matlådan.

Vi är därefter sju kollegor som tar en 20-min promenad i den femgradiga höstluften.. det är mulet och nästan vindstilla.

Skickar några dokument, granskar några fler. 14.30 ca fikar jag själv, många andra upptagna av möten.. En mugg kaffe och en banan.

För lite att göra resten av dagen… gör en lista med födelsedagar i en styrelse.

Vid 17-tiden packar jag ihop och tar bilen bort till handelsområdet vid Ullstämma. På Blomstertorget köper jag röd Ljung och liggare till gravpyntningen om knappt två veckor. Köpte ett par blandade påsar med tulpanlökar, måste göra lite färgglatt i ena landet på min uteplats på Gryningsgatan.

Gjorde havregrynsgröt till kvällen, landade sen i soffan där jag sedan blev kvar hela kvällen..

Tittade på Robinson, Kockarnas kamp, Fråga Lund och Över Atlanten..

Skrev ett Grattiskort till Ulla, min f.d Granne som fyller 80 år på lördag, jag postar det imorrn på väg till jobbet.

Lade mig vid 23-tiden, läste lite i en bok av Lena Philipsson..

1973 detta datum gick jag i andra klass på Lågstadiet i Venhagsskolan i Målilla. Det hade varit kul att få läsa vad jag gjorde då. Min klassföreståndare då pratade skånska och hette Inger Sturesson. Min bästa kompis var Anne Magnusson.