Mitt Liv

Berättat av Malou

Berätta om din dag: ✏️

Sov till elva med en urinvägsinfektion i kroppen . Dricker vatten med askorbinsyra. Går nu ovh fyller på mer. En liter till.

Bakterierna skall sköljas ut

Så psykoterapi per telefon 45 minuter och jag berättade om min dotters och mitt samtal i går kväll när dottern berättade om sitt prov idag på kulturhistoria från antiken till 1800-talet som de gått genom sedan termisstart.

Jag undradecom det var skolan eller hon som var stressad lite båda två sa hon.

Dyslexi adhd autism och extremt hög begåvning gör att min dotter har rätt till anpassning i skolan. När jag nu skriver tänker jag att det inte hade blivit några anpassningar eller stöd om jag inte rätt förvånad hade fått leta en väg,

Första ggn något blev fel i skolan var en lågstadielärare på montessoriskolan vår kommunala inte gav stimulans och inte alls var snäll mot två av barnen , helt små. Hon var slltid stressad sa vår dotter , fröken alltså. Hon hade så höga krav på sig själv, kom hela tiden med idéer och skulle göra saker som hon inte kom ihåg att genomföra.

Nu jobbar jag bl a hur jag sks kunna få min sadistiska mamma som brutit kontaktenbmedcoss båda döttrar, ut ur min kropp minnena av psykisk misshandel och nedvärderande elakheter, och att hon uteslöt mig och min syster. Bara pratade med andra om svagheter samtidigt som båda vi systrar tog hand om henne hemmet syskon och hade oerhört höga betyg. Vi är levande och rött snälla personer

Nu har vi båda starka varma barn , välfungerande familjer, kärlek, engagerade yrkesliv, härliga vänkretsar. Stora vackra hem.

Min syster är aktiv i maskrosbarnsrörelsen.

Jag som har ett yngre barn är också mer introvert.

Högutbildade mkt kraftfulla aktiva i vård/ kyrka och konstnärer vid sidan om.

Vår mamma skickade ett gåvobrev med köpekontrakt av vårt släktställe, en son fick det och våra bröder sluter upp runt henne som de vet är psykiskt sjuk utan diagnos. Överklass elak sadistisk. När en dotter var tre sprang jag ut i trädgården hörde npgot och min dotter dtod på sin studsmatta och grät helt och hållet med sin lilla ljuvliga kropp i kramp, mormor nedanför stod några meter från med en otäck vild grimas som ett varggrin med händerna i luften och säger ” så bra att du kom jag kunde inte sluta skrämma henne”

Dottern 3 år hade bett mormor ( som vi aldrig lät henne vara ensam hos) att skrämma henne och mormor 75 år gammal kunde inte dluta trots att treåringen grät förtvivlat.

” Du är så snäll mit henne att det är äckligt” sa mormor en annan gång. Eller den gången hon sa att ”mamma äter och dricker tills hon spricker ” till min dotter , när jag var svårt sjuk och åt stora doser kortison.

Så vad gör jag idag.

Laddar för att få igång ett bygge av solcellsanläggnkng på vår mark söder om vårt stora gamla hus, en ställning i pressat virke istället för en stålställning frpn Kina.

Jag tänker på Gaza Israel Ukraina och den kolossala våg av islamofobi kulturförakt nedskärningar av musikskolor, El Sistema som är hotat i Motala och att jag sks skicka in min insändare igen i protest mot en verksamhet som kostar kommunen 1.5 miljoner och når 500 barn i de mest utsatta områderna ska slaktas när hela Sverige ropar efter förebyggande.

New public management har styrt om vården och offentligt verksam sedan 30 år så att över hälften av oss läkare och alls våra kollegor i andra professioner vill lämna vården, lämna våra yrken. Jag känner ingen vettig läkare som inte haft utmattningssymtom och är själv på väg tillbaka till jobbet efter utmattning och covid.

Är försiktig med mig och försäker se vilken väg som ligger framför mig och v oss.

Samhället måste bli mer mänskligt och vi mpste stoppa Sverige Demokraternas och Moderaternas slakt av kultur.

Vad mer. Har jobbat som volontär på palestinskt sjukhus i Egypten och tänkrr med kropp hjärna själ på alla som är i krig nu.

Hopp.

Förtvivlan

Så är 24 oktober 2023.

Ska dricka mer vatten med askorbinsyra och försiktigt gräva ett land, sätta kantnepeta jag fått av en äldre släkting och jobba 1.5 timmar med min bildterapeut litteratur , ska göra klart den en treårig utbildning i en metod som kommer komma mer. Den finns över hela världen men är underutvecklad i Sverige, det finns traumabehandling beskriven från olika håll, krigstraumabehandling. Amerikanska militärens rehab innegåller bildterapeutiska moment

Ska skriva med en fin vän i Berlin.

Bildterapi smart jämligt stärkande friskt.

På lördag söndag ska jag lära mig gå med slagruta förresten. Hopp. Kul. Homo Ludens.

Ha en bra tisdag!