Mitt Liv

  • Malin Nordkvist

Berättat av Malin Nordkvist

Berätta om din dag: ✏️

Jag gick upp vid tio, klädde på mig bruna manchesterbyxor, svart t-shirt, svarta strumpor och en grå kofta. Hade sovit dåligt för jag var nervös inför dagens läkarbesök.

Åt lite yoghurt och flingor, men det smakade inget vidare. Drack en kopp kaffe och tittade lite på en gammal säsong av The Crown på Netflix. Sminkade dit mina annars obefintliga ögonbryn och satte mascara på de stackars få ögonfransar jag har kvar. Mössa under scarfen idag för att inte frysa.

Klockan 12.30 kom sjuktransporten och hämtade upp mig och vi körde till Karolinska Solna.

Fick komma in på avdelning på utsatt tid. Jättejättefina sköterskor som tog hand om mig på bästa sätt när de satte in en picc-line i min arm, där jag från och med nu ska få alla mina cellgifter och annan medicin. Jag var rädd och grät, men allt gick så mycket lättare än jag befarat. Det var klart på en kvart och gjorde inte ont.

Sen fick jag vänta på sjuktransport hem i en timme så jag passade på att äta lunch. Det blev pannbiff, potatis och svampsås på Livet. Tror det kostade 119 kronor. Det smakade helt ok. Löste lite korsord under tiden jag åt.

När jag kom hem var jag så trött att jag var tvungen att gå och lägga mig. Cancern och cellgifterna har pajat hela kroppen känns det som.

Vilade resten av eftermiddagen. Lyssnade ikapp på lite poddar: Rullar vi, USA-podden och Det politiska spelet.

Till middag lagade min man en jättegod Biff Stroganoff med ris. Jag drack två små glas vin. Det är sista på över en vecka eftersom jag ska på cellgiftsbehandling på torsdag och sen inte dricker någon alkohol på en vecka.

Barnen var hemma.

Efter maten kollade vi på dagens Alla mot alla och två avsnitt Allt för Sverige.

Sen var det dags att lägga sig. Lyssnade på Jonas Hassen Khemiris Systrarna en stund, tog sen mina sömntabletter och 20 minuter senare var dagen slut.