Mitt Liv

  • Mattias Lundin

  • Mattias Lundin

  • Jelena Vitkovic

Berättat av Maja Snömos

Berätta om din dag: ✏️

Mamma till två små barn, i Göteborg kommun får stora barnet bara gå i förskolan 15h om förälder är föräldraledig med lilla barnet så stora går bara tisdag, onsdag, torsdag. 24 okt var en tisdag så det betyder förskola för stora och lite tid att fixa i hemmet under 5h. Jag och mannen är båda lediga och passade på att ta en vilopaus på en h vilket vi inte gjort på länge eftersom vi flyttat till radhus och spenderat all barnfri tid med att fixa hemma. Bland annat byggt säng till sonens rum som vi gjort det sista på idag. Alla juniorsängar i butik är så små men vi ville ha en stor så man kan ligga bredvid om man nattar och kanske sover med honom. Men stora vanliga sängar har inte redan med staket runt så att man inte ramlar ut vilket han behöver. Så det fick bli hemmabygge för att lösa det. Också för att det är kul.

Gick upp med bebisen och oroade mig över hans bula på huvudet, vi väntar på tid hos kraniofaciala enheten för undersökning, han har eventuellt kraniosynostos som drabbar 50 barn per år. Tränar lite nackövningar med bebis.

Matlådor till lunch, pasta, ica matkasse med färdig meny, 4 rätter varje vecka med recept som vi hämtar på måndagar. Ska byta till annan kasse. Skönt att inte fundera på vad som ska ätas och få allt ihopplockat.

Hämta på förskolan och packa mellis till stora sonen att äta i bilen. Åka på loppis, han behöver lite mer kläder inför vintern. Också kul att göra nåt utanför hemmet med honom. Hem och laga middag medan sonen leker med maken på sitt rum på övervåningen. Skönt med ’egentid’ i köket. Efteråt tog vi en glass var och även stora sonen fick glass trots en vanlig tisdag.

Letar konstant kläder, barnvagn och prylar på Facebook marketplace. Annars kollar jag nyheterna, bara krig och skjutningar. Deppigt. Kollar alla mot alla med Filip och Fredrik på tv kvällen efter läggning för att se på något lättsamt där det inte är krig.