Mitt Liv

Berättat av Magnus Bergström

Berätta om din dag: ✏️

Upp vid 07.30 för att få iväg yngste sonen i tid till skolbussen.

Sedan kollade jag mejlen och hade fått svar från Zeromission på mitt företag, Paskaias första faktura på klimatkompensation. Jag ringde en kompanjon, Oscar Ekman från Bjärka-Säby för att diskutera fakturan.

Sedan åkte jag till Gusum för att plocka upp en äldre man som heter Lars-Åke och har bristande hygien och kissar på sig. Jag hade förberett bilen genom att hänga gamla lakan över passagerarsätet. In till Norrköping. Biltema, Swedol och Systembolaget. Sedan till min gamla mor som är på demensboende. Handla mat på Willys och en korv till Lars-Åke och mig själv.

Sedan lämna Lars-Åke i Gusum. På vägen hem stannade jag vid ett ställe där man ställt ut potatis och grönsaker vid vägen så att man kan köpa genom att själv ta vad man vill ha och betala med Swish.

Hemma plockade jag upp min yngste son på väg från bussen, sedan åt jag lite rester för att efter det åka till skogen innan det blev för mörkt för att röja sly utmed en skogsväg. Nu har vi en laddbar elsåg så det är både miljövänligt och smidigt.

Samtal med byggansvarig för ett hus som vi snart ska börja bygga.

Efter det ett samtal med vd för Zeromission för att förhandla fram första köpet av klimatkrediter. Vi kom överens om ett pris på 7$ per ton och ett första köp på 10 000 ton. Så det blir ca 960 000 kr ink moms. Känns bra att göra vår första försäljning.

Sedan hem och prata med ungarna samt messa med några forskare från Uppsala Universitet om vårt projekt i Honduras. Svara på lite mejl till företag i Spanien och USA. Koka ägg och rosta bröd till barnen. Ta ett glas vin och kolla på nyheterna. Nu blir det sängen, klockan är 22 och jag ska ligga i sängen och prata med min 9-åring. Bästa på dagen!