Mitt Liv

  • Magdalena Åkerros

  • Magdalnea Åkerros

Berättat av Magdalenas_mejl

Berätta om din dag: ✏️

Idag vaknade jag i Nyköping, hemma hos min 16-åringa son som började gymnasiet här i augusti. Jag är och hälsar på för att hitta ett nytt boende eftersom han behöver flytta från där han bor nu. Vi har tittat på några olika och det ska bli skönt när det är klart så att jag kan sova gott om nätterna sedan.

Jag jobbar som Kommunikatör och kan jobba på distans, så trots att jag bor 55 mil härifrån så kan jag jobba på som vanligt, vilket jag har gjort.

Hemma i Härnösand är det snö redan, men här i Nyköping lyser det av gula och röda löv på träden. Just nu faktiskt från en klarblå himmel, till skillnad från de senaste dagarnas gråväder och regn. Kanske blir min stickade klänning för varm idag när jag tänker efter, men den är ju så skön så jag tror den får hänga med ändå.

Till lunch blev det en enkel västerbottenpaj, så middagen får bli lite mer rejäl tror jag. Kanske passar vi på att äta på Max eller Chop Chop för att lyxa till det lite.

Nyheterna fylls av hemska bilder från Gaza där det har blossat upp en konflikt ännu en gång. Det är så sorgligt att se hur barn och unga får lida för att vuxna är idioter och inte kan hålla sams. Här hemma i Sverige känns läget smått kaotiskt också, sedan högerregeringen tog över efter senaste valet. SD går framåt och styr trots att de inte sitter i regeringen. Det är otäckt och jag är bekymrad för framtiden. Ökade gängskjutningar till följd av konflikter inom droghandeln ska enligt dem stoppas med ”hårda tag”. Allt yngre personer närjs in i gängen eftersom barn och unga inte straffas på samma sätt som vuxna. Till och med ett förslag om att kunna låsa in 13-åringar på livstid har lagts av SD. Helt vansinnigt! Varför förstår man inte att vi måste nå barn och unga INNAN de hamnar i gängens klor? Att det är så vi sätter stopp för deras inblandning! Det är en sorglig utveckling.

Nu är det dags att hämta sonen och prova ut nya skor inför den kommande vintern. Ikväll är det dags för skolråd för den yngre sonen. Även detta på distans. Det var i alla fall en positiv sak som pandemin förde med sig – en påsnabbad teknisk utveckling. På torsdag far vi norrut för höstlov och vila. Hoppas tågen går som de ska.