Mitt Liv

Berättat av Madde

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade av en mardröm. Den hade börjat bra med en utflykt till en vacker ö långt upp i norr där himlen alltid var gryningsblå med lätta rosa moln , valarna sjöng under bryggan och trots att vattnet var bitande kallt var det underbart att vada runt på stranden. Sedan kom kaktusmänniskorna och skövlade efter att någon skrikit att jag förstörde hela familjeklanen… Skönt att vakna och inse att det var morgon.

Som alltid låg jag kvar i sängen så länge som möjligt. Macka och en burk pepsi max stoppade jag i ryggan tillsammans med datorn och så tog jag lilla bilen till stationen. Egentligen borde jag gå för det tar bara tio minuter men det är såå svårt att ta sig ut genom dörren i tid.

Första tåget till stan tar bara åtta minuter. Lagom för att lyssna på nyheter och snabbt kika igenom rubrikerna på DN och Aftonbladet.

När jag kommer till stan står nästa tåg inne men jag får sitta och vänta en halvtimme innan det går. Tillbringade som vanligt väntetiden och 40 minuters restid med liten andakt och läsa bibeln, äta frukost, suduko och lyssna på Dagens Eko.

Väl framme tog jag en promenad bland höstlöven – det var kallt idag så för första gången för säsongen hade jag vinterkappan på. Älskar höstdagar och speciellt när lönnarna i allén har tappat sina röda och orange löv. Det går inte motstå att sparka i drivorna med löv trots att det kanske gör de stackars parkarbetarna förtvivlade.

Hade medarbetarsamtal med en av mina medarbetare allra först. Därefter gick dagen vidare med ledningsgrupp, personalmöte och facklig samverkan. Jo, jag jobbar som chef.

Lunchen blev väldigt trevlig. Mina kollegor är riktiga guldmänniskor och samtalsämnena flödade mellan placebo-operationer, ull-underställ, libanesiska röror och kommunens upphandlingar. (Libanesiska rörorna kom sig av att ajg hade med mig både hummus och marmara till mina falafel och rödbetsbiffar.) Före detta kommunalrådet dök också upp för en kopp kaffe innan hen skulle tala på Stora Torget- det är ju Fn-dagen idag och FNveteranerna har alltid en samling då.

Äldste sonen blev färdig med två Komvux-kurser igår som krävt mycket kämpande från hans sida. För att fira det hela valde han att vi skulle köpa take away från Pizza Hut. Så efter att jag somnat på tåget tillbaka till hemstaden hämtade maken upp mig vid stationen. BTW -tror jag kan ha sovit så hårt så jag snarkade – tyckte att ett par av mina medpassagerare såg roade ut när jag vaknade. Hoppas alltid att alla ska ha hörlurar med musik eller noice cancelling så att ingen hör om det händer…

På stationen plockade vi även upp näst äldsta ungen och hennes kompis som kom från universitetet. Det visade sig vara en lyckträff för studentrabatten på Pizza Hut var 25 % den här veckan. De 350 kr kan vi använda till något roligare.

Pizzorna var goda. Ett par olika med kyckling, klassikern Hawaii med skinka och ananas men också ett par vegetariska varianter. Det är härligt att få sitta tillsammans hela familjen och äta.

Pratade en stund med lillasyster på telefonen. Lite Tinderbekymmer, vattenskada som gör att de får gå på torrtoa ute och allmänt prat om katter och föräldrar. Syskon är bäst även när man fyllt 50 år.

Hjälpte dottern med outfits till halloweenfest i helgen och Comic Con nästa helg. Hon är grym på att skapa coola accesoiarer av skrot och skräp här hemma. En sann DIY- unge som tager vad man haver och behöver något införskaffas så blir det från second hand.

Nu har maken streamat färdigt dagen Robinson-avsnitt. Tyvärr är det molnigt ikväll. Annars hade vi kanske åkt ut en bit på landet för att spana norrsken. Senaste två-tre åren har norrsken synts ganska ofta även här nere i mellesta Sverige. Det är så rogivande att sitta i morkret och titta upp mot himlen, se stjärnorna och hoppas att himlen ska explodera i grönt, kansek vitt och med riktig tur lite lila. Men ikväll blir det sängen och hoppas drömmarna blir bättre i natt