Mitt Liv

Berättat av M

Berätta om din dag: ✏️

Klev upp vid 7-tiden eftersom det var Tisdag. Tisdagar och Fredagar arbetar jag på min sons företag främst med sysslor på kontoret. Gav hunden mat och åt frukost , havregrynsgröt med mjölk och sylt , i soffan framför Tven. Sappar mellan ettan och fyrans program där det finns nyheter . Förfärliga nyheter från Israel och Gasa precis som det varit de senaste veckorna . Kriget i Ukraina nämns inte ens längre i alla nyhetssändningar.

Klär mig och tar ut hunden på en liten 15 minuters promenad . Husse brukar ta ut honom igen lite längre fram på förmiddagen de dagar jag jobbar. Använder Runkeeper i mobilen vid promenaderna för det mesta så jag kan se hur många kilometer det blir. Förra året blev det 1538,7 km.

Kör till jobbet vid 8:40 tiden i min bensindrivna bil. Väl där sätter jag på kaffet åt de som arbetar där och blir ombedd att rasta min sons hund lite. Så det blir en liten hundpromenad till på morgonen.

Jag har en tid hos tandläkaren 9:50 inne i stan så dit kör jag och parkerar strax utanför. Sedan några år tillbaka kan man använda parkeringsskiva i Falkenberg så den ställer jag in på rätt tid och lägger i bilrutan. Smidigt att slippa köpa biljett.

Besöket hos tandläkaren kostar 850:- och jag blir kallad om två år igen.

Åter på jobbet gör jag mina vanliga sysslor där. Lägger in fakturor under rätt projekt, skriver in nya projekt , kör pappersförpackningar till återvinningsstationen m.m. Lunch blir idag Stekt fläsk med löksås och potatis från lunchrestaurangen en bit bort som hör ut maten till företag runt omkring. Lunchen kostar 75:-.

Efter arbetet kör jag hem igen och vi går en hundpromenad på slingan ett par kilometer bort.

Sen blir det dusch och lite kvällsmat , mackor och cornflakes med mjölk och sylt , enkelt då man inte orkar laga något. Resten av kvällen tillbringas i soffan framför Tven och med elden tänd i braskaminen. Började elda för året den 15 Oktober i år. Det blir bara på kvällarna än så länge. Vi har luft/vatten -värmepump som värmer huset men värmen från braskaminen är väldigt härlig och den kan man inte vara utan. Vi har torr fin Björkved blandad med annan lövved som vi eldar med .

Ser flera nyhetssändningar som vi brukar. Världen är ” ju helt jä..a körd” som Miss Li sjunger i sin låt ” Hälsa Gud”. En låt jag gärna lyssnar på i bilen och som passar väldigt bra för vår tid just nu.

M