Mitt Liv

  • USAs Regering

Berättat av Luka Gacic

Berätta om din dag: ✏️

Lång natt. Kall natt. Att stanna uppe hela nätterna för små hustle för att försörja familjen har blivit en vana. Skolan har blivit en samlingsplats för exponering av nätverket och fungerar även som fritidsgård. Sedan är det tillbaka till trapen.

De materiel är det som lockar och varför ska man kriga för en utbildning när de inte anställer oss med udda för och efternamn? Till och med mamma har skickat in papper för att få byta till ett mer Sverige anpassat efternamn för att underlätta sökandet efter nytt jobb.

Så var vardagen och det var inte lättare att fly problemen när hela orten bestod av exakt samma situationer. Knaset växte och man behövde till och med akta sig för små barnen nu. Man kan inte veta längre vilka som går beväpnade eller inte.

Man blev allt mer vaksam och mer på vakt efter allt som händ under de senaste månaderna i Stockholm. Min nära barndomsvän blev döda för snart fyra månader sen och de har även jagat min kusin för att ha förväxlat honom med någon annan.

Det är en sjuk tid vi lever i just nu. Grann porten blev spräng för två veckor sedan. Och vad gör staten? Polisen får stöd men till vilket pris?

Knaset gömmer sig i någon vecka sedan är allt tillbaka.

Politikerna gör inget för att få stopp på den onda cirkeln som skapats. Allt för status växer allt starkare. Ser våra yngre gå runt i feta länkar och pratar om bax och jobb de nyligen gjort. 13 åringar går runt och hotar varandra. På min tid så gick snacket om att man blev bakk av familj. Nu tar småttingarna egna initiativ med vapen osv. Sjukt. Och ingen gör något.

Som tur tillhör vi en stor familj med rötter ifrån Kroatien och Serbien. Vilket gör att vår familj kan röra oss rätt så lugnt i orten då mina äldre syskon känner de flesta samt jag som känner måna i min närhet.

Jag väljer just detta område att skicka in då jag vill reflektera hur sjuk denna tid vi lever i just idag. Nära vänner i min omgivning dör som flugor och är själv rädd för mina yngre som behöver växa upp såhär. Vår mor som ständigt är orolig att något ska hända. Och som toppingen på allt så går det inte att få bra jobb för det svenska samhället anknyter invandrare till problem.

Tänker dock inte skriva detta som att allt är Sveriges fel. Fett dumt av er att ta in alla. Till och med vi vill lämna detta land och har löst så att min kära mor ska flytta tillbaka till Serbien om två veckor så hon slipper detta lidande. Dock så stannar vi och våra syskon här för utbildningen. Det är nog det ända relevanta som håller oss kvar här. Och de små valutorna som växlar om oss till ”rika” i hemlandet.