Mitt Liv

Berättat av Lucas Otthén

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade 06:20 av alarmet som ringde på min iPhone 11, jag låg kvar ett par minuter under det varma täcket, tillslut masade jag mig upp ur sängen och tog mig med trötta steg mot toaletten för att borsta mina tänder med min eltandborste.

Jag klädde på mig underställ, T-shirt, varselbyxor och en fleecetröja så fort jag kunde för att försöka sluta frysa. Tog ett par snabba steg ned för trappan, startafe kaffemaskinen, öppnade kylskåpet, tog ut min matlåda och mina mackor, stoppade ned dem i min kylväska, sedan hällde jag upp kaffet i en termos och satte mig i bilen som stod på uppfarten.

Bilen är en firmabil, en Ford skåpbil med stora gula klistermärken på båda sidor där företagets namn stod. ELAB står det. Jag är elektriker och just denna dag bar det av mot Vallberga och en helt nybyggd villa på åkaregatan 15. Kaffet i min termos var halvtom då frukosten åts och dracks påväg till jobbet.

Dagen flöt på med mina airpods i öronen med poddar som spelades hela förmiddagen, och vid lunchtid hade jag jobbat så mycket jag kunde i det huset. Nu kan de börja gipsa väggar och tak innan det är dags för mig att komma tillbaka och komplettera mitt arbete med vägguttag, strömbrytare och spotlight. Jag åkte till grossisten i Halmstad och plockade med mig lite saker som jag visste att jag skulle behöva på nästa jobb. Efter 30 minuters lunch (som innehöll köttfärslimpa och pasta) hos grossisten åkte jag vidare till Kärleken där jag hängde upp ett par lampor och fixade till ett par besiktningsanmärkningar. Klockan sprang fort mot 16 och det var dags att packa ihop för idag. Bilen kördes hemåt men tankarna snurrade och jag funderade på vad jag skulle hitta på nu i eftermiddag när jag inte har någon ishockey träning som ska genomföras som nästan alla andra dagar.

Väl hemma kastade jag av mig arbetskläderna och bytte om till mjukiskläder. Sen blev det att ta det lugnt framför datorn och spelkonsolen xbox för att spela fotbollspelet fc24 samtidigt som jag pratade med mina kompisar om allt mellan himmel och jord. Klockan 18:30 åt jag kvällsmat. Det blev kyckling och pasta vid köksbordet där jag ändå kunde se tvn. Där var det mitt favoritlag Inter som spelade championsleauge mot Salzburg på sin hemmaarena som jag besökt bara för ett par veckor sedan för första gången. Mäktiga San Siro eller Guiseppe meazza som den också heter!

Och det var just championsleauge fotboll som präglade denna tisdagkväll i oktober.

Personer jag har träffat idag: min pappa, 2 snickare i vallberga, 2 snickare på kärleken, en kollega och kunden som har köpt huset på kärleken. Samt ett par i personalen och lite andra elektriker hos grossisten

Tack för mig /Lucas Otthén