Mitt Liv

Berättat av Lovisa

Berätta om din dag: ✏️

Idag vaknade jag i en nästan tom lägenhet, maken har åkt iväg till en närliggande stad i arbetet. Katten har redan stigit upp. Åt risgrynsgröt som jag kokat dagen innan till frukost. Tittade på morgonstudion på ettan. De pratade om hur man kan prata om världsläget med barn, om krig och terror och lågkonjunktur. Blev ledsen att det ska behöva på verka barnen. Promenerade till praktikplatsen på hemtjänsten. Läser socionomutbildningen genom Umeå universitet, är placerad i Norrbotten. Kommer nog stanna här. Det låg tjockt med is på gatan, och en del snö vid vägkanten. Har ullstrumpor i mina Doc Martens och en kappa i ull. Fryser ändå. Har ingen mössa så får skylla mig själv.

Har en lugn dag på praktikplatsen. Löser lite bemanningsfrågor med min handledare. Vi lunchar tillsammans med biståndshandläggarna.

Ikväll ska jag baka en kaka till morgondagens kvällsaktivitet. Känns inte alls roligt, men får smaka på smeten iallafall. Ska kramas med katten och titta på serie (our flag means death) ikväll, och vänta på att maken kommer hem igen. Jag ska göra allt jag kan för att undvika nyheterna, de väger för tungt just nu.