Mitt Liv

Berättat av Louise

Berätta om din dag: ✏️

Vakande tidigt denna morgon, klockan har inte ringt på mobilen än. Vakande av mig själv, något river i mig. Ångest- igen. Sovit dåligt två nätter nu. Så orolig för min bonusdotter som mår psykiskt dåligt. Hon är 13 år, trivs inte i skolan och är isolerad när hon är hos oss. Den här veckan är våra barn hos respektive föräldrar så vi är barnfria.

Ligger och skrollar lite på TikTok och instagram, väntar på att klockan ska ringa så jag och min sambo ska få upp och åka till gymmet. Klockan ringer äntligen 05:30 och vi kommer iväg till gymmet runt 6.

Körde ett benpass men gav inte allt, tankarna vandrar hela tiden tillbaka till dottern. Men efteråt känns det skönt ändå att det är gjort. Jag gillar inte egentligen att gymma.

Kommer hem och äter frukost, det är riktigt gott eftersom jag varit vaken länge nu och hunnit bli riktigt hungrig. Det blev en rostad macka med ägg, majonnäs och dill. Till det en dubbel espresso.

Jobbet kallat efter en dusch och lätt sminkning tar jag på mig ett par kostymbyxor i höstens färg, en djup vinröd färg. Tar en rosa långärmad topp till och ett bälte med pärlor på spännet. Jobbet flyter på som vanligt, mina yrkeselever driver UF företag och skriver i sina affärsplaner om hur produktion och inköp ska gå till.

Min bästa vän fyller år idag också och hon ville egentligen inte bli firad men jag och min andra bästa vän som bor i Småland ska överraska henne med lite presenter som jag handlade på butiken Dollarstore igår. Jag ringer upp min vän på videosamtal och ställer telefonen i presentkorten medans jag går över till min bästis som bara bor gården bredvid min.

Vi dricker te, pratar och skrattar och jag glömmer allt det andra för en stund. Jag kommer hem igen, min äldsta son ringer, vill komma förbi och säga hej. Han kommer nästan direkt och vi pratar lite om skolan och att polisen lagt ut en text om hur barn och unga rekryteras via Snapchat till kriminella gäng. Min son är en klok och trygg person så jag är inte direkt orolig men känns viktigt att lyfta ändå. Vi bestämmer sen att vi ska kolla på serie. Vi kollar via en streamingtjänst på the originals som handlar om vampyrer, varulvar och häxor. Vi är inne på säsong 3 nu. Han måste hem och plugga inför ett prov så han får hem till sin pappa efter ett avsnitt.

Min sambo är borta på jobb så jag ska sova själv inatt. Jag gillar att vara själv, skönt att inte behöva ta hand om någon annan faktiskt.

Jag fortsätter kvällen med att kolla på serier och bara ta det lugnt. Jag har läggtid kl 22 och jag känner mig ganska slut efter idag. Längtar till höstlov nästa vecka, då ska jag vila.