Mitt Liv

  • Loke Lundell

  • Loke Lundell

  • Loke Lundell

Berättat av Loke

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade bredvid min pojkvän, vilket kändes fint då vi inte bor tillsammans och heller inte träffas varje dag. Han bor i Falköping och jag i lilla Tenhult utanför Jönköping. Han kom igår, idag är det tisdag den 24 oktober.

Jag åt mackor till frukost med makrill i tomatsås på, toppade med skivade kokta ägg. Till det drack jag oboy.

På förmiddagen åkte vi till Musikbörsen, en musikaffär i Jönköping. Vi skulle se om vi hittade en bas till mig, då jag nyligen börjat spela. Vi hittade en fin bas! Ljustljust blå med en greppbräda i rosenträ och lönn baktill på den. Vi hittade även en begagnad förstärkare och fick med oss kablar, väska till basen och axelrem. Vi finansierade det hela genom att min pojkvän lämnade in en av sina gitarrer som byte.

Vi släpade basen och den väldigt tunga förstärkaren först till en godisaffär och sen till vår buss mot resecentrum. Där tåg vi tåget till Tenhult och tog oss hem.

Vi lagade pannkakor tillsammans senare på eftermiddagen. Vi åt dom med vispad grädde blandat med socker eller sylt. Vi drack Coca Cola till.

Till kvällen tog vi det mest lugnt, jag virkade lite på en orange tubhalsduk medan min pojkvän kollade youtubevideos på sin telefon. Garnet jag använder till halsduken har glittertrådar i, så det blir väldigt fint.

Imorgon ska jag spela bas i en liten grupp på KFUM i Jönköping. Receptfri repa heter aktiviteten och det är studieförbundet Bilda som fixat detta. Det är en grupp för oss som är långtidssjukskrivna och vi får lära oss att spela instrument tillsammans. Det är en väldigt givande aktivitet och den gör väldigt mycket för mig. Jag lider av ganska svår psykisk ohälsa och Receptfri repa ger mig en trygg plats att finnas till på, och en möjlighet att få lära mig spela bas (vilket jag velat lära mig länge).

Något som berör mig väldigt mycket är vad som just nu händer i Palestina. Israel bombar och mördar dagligen civila. Sjukhus har bombats, vägar som ska vara flyktvägar har också bombats. Palestinier i Gaza fick information om att de som inte flytt innan x tidpunkt (minns inte exakt) skulle ses som stöttande av Hamas och därför dödas.

Palestinier har förföljts, fördrivits från sina hem och sitt land och mördats i årtionden för att de vill ha rätten till sina hem och landet som tillhört dom. Israel bedriver folkmord på Palestinier och jag tycker det är otroligt historielöst och vidrigt av dom. Man kan tänka sig att ett folk som utsattes hårdast av nazisterna under 30- och 40-talet inte skulle göra detsamma mot ett annat folk.

Leve Palestina!

From the river to the sea

Palestine will be free

Nu vet jag inte mer vad jag ska skriva, så jag avrundar här. Tack för du har läst hit och tack för du valt att ta del av en bit vardagshistoria.

Med varma hälsningar

Loke Lundell