Mitt Liv

Berättat av Lisbeth Engvall

Berätta om din dag: ✏️

Min 24 oktober 2023

Vaknade alldeles för tidigt, klockan var bara 05,15 och är man en gammal tant på 77 år så är det ganska onödigt.

Svepte morgonrocken runt kroppen och beslöt mig för att se gårdagens Tottenhamn match mot Fulham. Jag missade den kvällen innan då jag var på Borås arena och hejade på Elfsborg i deras match mot AIK resultat

3-0.

Njöt av morgonen till kl 8 då jag beslöt mig för att sängkläderna skulle bytas och tvättas. Sagt och gjort, plockade sen ur diskmaskinen, startade kaffebryggaren och plockade fram frukost för nu hade gubben också vaknat.

Ja vi sover i olika rum annars kanske ni undrar hur jag fick bort sängkläderna.

Efter frukost var det dags komma i kläderna. Ett par grå tights, en beige blus med blommor och en mjuk långjumper i lindblomsgrönt, min favorit som inte sticks eller kliar.

Så var det dags för en stund vid datorn och månaders räkningar som skulle betalas. Hyra 5800:-, El 1000:, Bilskatt 2300:- postkodlott och en del annat för att klara välfärden.

Tvätten var klar och nästa sängkläder åkte in i maskinen. Torktumlaren fick ta hand om torkningen eftersom det inte längre var torkväder ute. 9 grader dis och dimma och ganska blött efter tidigare regndagar.

En stunds vila med Borås tidning, Hemmets journal, Kvällsstunden och Knalle bladet. Tisdagar är en sån tidningsdag men allt hinner man inte läsa på en gång.

Dags för lunch eller för vår del middag då vi aldrig äter både lunch och middag. Idag blev det kålpudding, potatis och lingon. En maträtt vi är förtjusta i och som jag passar på att göra när vitkålen är färsk och till bra pris.

Eftermiddagen beställde jag blommor till en begravning på fredag då en tidigare granne begravs. Sen har jag bara slöat framför teven. Stuckit emellan med tvätten och på kvällen blev det kokt varmkorv i bröd. Avslutar med champion league fotboll så gick den dagen.

Lisbeth Engvall