Mitt Liv

  • Linda Larsson

Berättat av Linda Larsson

Berätta om din dag: ✏️

24 oktober 2023

Försöker komma på vems säng jag vaknade i i morse va det min å min mans säng eller barnens säng. Det är en del spring på natten å oftast vaknar man inte upp på samma ställe som man somnade. Vide 5år å Estrid 7 år är inga morgonmänniskor, men med hjälp av vår gosiga katt Bull så vaknar de hyfsat glad.

Bar ner barnen å satte dem i soffan sen va det fruktlåda till skolan som skulle fixas – en satsumas å en majskaka blev det. Estrid som inte gillar bröd eller yoghurt fick småplock (gurka, Oliver, frukt) samt snabbnudlar å Vide äggmacka å småplock. En snabb kopp kaffe å en ägg macka till mig. Idag hade jag på mig en beige Kashmir tröja å en kjol i pastellfärger. Ett halsband med en bokstav för varje barn å mina ringar.

När barnen väl hade fått på sina kläder å gjort sig i ordning lämnade jag Vide å min man Anders, Estrid. Idag skulle båda till kontoret. Vide cyklade de hela 200 meterna till förskolan. Noterade när vi gick att det va nog lite frost på uterummets glasdörrar. Blyblomman såg lite ledsen ut. Tänkte att jag måste få upp bubbelplastväxthuset å frostvakten snart till alla våra växter som vi haft ute på vårt trädäck.

Väl på förskolan sa jag hejdå till Lill-vids med puss å kram. Fick ett mindre spel i kapprummet, då en av två polarn o pyret vantarna försvunnit efter hela en dag på förskolan. Sen hittade jag den 🙂

Tog elcykeln från Tygelsjö till Hyllie längs den skånska slätten. Det blåste men med elcykeln gick det galant ändå. Lite försenade tåg väntade på hyllie, men kom till Lund i tid. Började jobba på tåget, lite chattar på teams, besvarade lite mail, kollade igenom dagen och min priolista.

Kom till jobbet å första mötet som va en avstämning med en av mina medarbetare ställdes in, pga av vabb. Träffade en annan medarbetare å snackade lite. Hon berömde mitt hår som jag färgat å klippt dagen innan. Blev lite mörkt tyckte jag å berättade att Estrid hade frågat mig om jag verkligen skulle gå till kontoret så där, för ingen skulle känna igen med mig.

Efter ett tag va det en annan medarbetare som ville ha lite stöd. Hon är ny projektledare å behövde lite hjälp med budgeten för projektet å lite annat. Sen va det ATP, två timmar av slöseri.

Sen va det lunch å jag åt min matlåda med spagetti å köttfärssås. Efter lunch hade jag för en gångs skull inga fler möten, kunde faktiskt arbeta.

Gjorde en presentation om vårt arbete med projektportfölj som jag ska presentera på torsdag. Under tid kom Göran min kollega in å klagade på bristen på snabba beslut på Lunds kommun. Vi konstaterade att han skulle trycka på att försöka få ut en implementering om digital post detta kvartalet å inte i februari som vissa ville förhala det till. Sen kom Diana å vill bolla effektmål å mätetal i ett annat projekt.

Lite mer jobb med presentationen å sen va det dags att ta tåget å elcykeln hem igen. Lyssnade på en podd från yoga girl som pratade om livspusslet å konflikten i Israel Palestina, men framför allt hur omöjligt det va att säga ngt på sociala medier utan att någon tog illa upp.

Hämtade två glada barn . Pratade med en pedagog på Estrids fritids om att deras halloween fest som de hade igår var väldigt uppskattad.

Idag skulle jag å barnen till biblioteket, så vi hjälptes åt att hitta alla lånade böcker. Två kassar blev det. Vi tog cyklarna dit, barnen bråkade om vem som skulle få trycka på trafikljusknappen. På biblioteket fick vi bra tips från bibliotekarien om fakta böcker å högläsningsböcker. Sen hittade barnen säkert tio böcker själva.

När vi kom hem va klockan 18 å barnen va trötta. De fick titta på tv å åt äpple. Jag gjorde pasta sallad å hämtade persilja i trädgården. Under middagen berättade Estrid om en lek som heter smurf. Vide berättade om förskolans utflykt till tekniska museet å jag pratade om bordsskick på förekommen anledning, man får inte säga bajs när vi äter.

Anders kom hem när vi ätit klart å konstaterade att det är bra att inte alla dagar är så här långa. Barnen ville leka pjätt, en lek där man jagar varandra, slutade snabbt då Estrid slog sig. Jag å Estrid gjorde hennes läsläxa istället å Anders å Vide spelade försvunna diamanten. Sen nattade Anders barnen å jag ringde min mamma.

Parallellt med att jag skriver detta fyllde Anders i ett frågeformulär om försäljning av vårt hus. Vi har hittat ett fint hus i Höllviken som vi gärna vill ha. Men med höga räntor och inflation måste vi sälja vårt hus innan vi köper. Så nu ska vi se om ngn vill köpa vårt hus för 8,2 miljoner för att sen kunna köpa det andra för 9,5. Vi får se, mycket känslor med att flytta, speciellt med barn

Nu ska jag titta på ngt på Netflix kolla lite på Instagram å sen gå å lägga mig!

Hejdå från en alldeles vanlig dag 2023 i mitt liv!