Mitt Liv

Berättat av Lena

Berätta om din dag: ✏️

Steg upp 05.30 när mobilen väckte mig. Min fru sov vidare. Packade ner kläder för att ha på mig under arbetsdagen och fixade en macka och lite yoghurt och hemmagjord granola som jag tog med för att äta på jobbet. Gick till gymmet, Fysiken vid Gibraltargatan, ca 20 min promenad från vår bostad på Egnahemsvägen. Det var mörkt ute men milt och inget regn. Konstaterade att den lilla reflex som jag har i fickan kanske inte duger. Måste komma ihåg att köpa reflexer.

På gymmet gjorde jag: 30 min cykling, 15 min rodd och sen lite övningar för ben, armar och mage med maskiner och hantlar. Lite övningar på matta och sen stretching. Har problem med min högra arm efter canceroperation, båda brösten och lymfkörtlar i högra armhålan bortopererade. Försöker stretcha armen så gott det går.

Sen 30 min promenad till jobbet där jag duschade och sen åt frukost och drack kaffe framför datorn. Kläder som jag har på mig i dag: svarta boxer-underbyxor, T-shirt med mönster som min fru sytt, kofta från HM, svarta byxor från Asos, keps från Carrhartt, ljus rock från Uniqlo, scarf blåmönstrat tyg från Afroart och fållat av min fru och på fötterna svartvita sneakers från Nike.

Jobbar som föremålsregistrator på Röhsska museet på Vasagatan. Arbetade i dag med att föra in kompletterande uppgifter efter huvudkatalogen från 1957, i vår föremålsdatabas. I de flesta fall måste katalogkort kopplas och en bild klippas ut och läggas till posten. Vid kaffet 10 åt jag ett päron i personalmatsalen och träffade arbetskamrater. Delar kontor med 3 andra kollegor.

Lunch klockan 12. Jag åt en färdigrätt bestående av köttbullar och mos (gårdagens middag räckte inte till 2). Jag satt med kollegor runt bordet och pratade. Lunchrummet var ovanligt fullt av folk vid alla bord. Hög ljudvolym, svårt att koncentrera sig.

Eftermiddagen fortsatte jag med registreringen för avbrott när jag och kollega leta upp några placeringar i magasinen.

Då jag är 25% sjukskriven gick jag hem vid 14:30. Hemma gjorde jag mig en espresso och tittade i nya numret av Vi som kommit i postlådan. Pratade också en stund i telefon med en vän. Satte på en tvättmaskin. Min fru kom hem strax efter 17. Till middag åt jag färdiglagat rotmos och stekte isterband. Drack en porter från Oceanbryggeriet. Min fru åt pasta. Jag satt och läste en stund och kämpade mot tröttheten. Gjorde mig i ordning för sänggående strax efter 21. Min fru och jag löste lite korsord tillsammans innan vi släckte.