Mitt Liv

Berättat av Lärka

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade tidigt som jag brukade, men ligger o drar mig. Matade Lisa katt med torrmat, blötmat, rödmjölm laktosfri o vatten.

Åt glutenfri mjuk smörgås med bredgott, kaviar och Jarlsbergsost. Drack Earl grey tee med laktosfri röd mjölk i o ett litet glas apelsinjuice. Körde upp till Mälarsjukhuset o hittade en parkering nära. Betalar med app från Amino. Träffade dottern I väntrummet på Onkologen. Vi hade en läkartid kl.10.15. Det hade uppstått ett missförstånd mellan läkaren o kontaktsköterskan så jag fick inte komma in förrän kl.10.40. Kändes stressigt o jobbigt med tanke på att dottern hade en jobbig o passa. Och jag en parkerinstid på max 2 timmar. Jag fick gå ut och flytta på bilen o förlänga tiden efter läkarbesöket.

Sedan fick jag min sista Avastindropp på 30 minuter. Behandlingen tog ca 1 timme med förberedelser o avslut. Nu återstår datortomografi röntgen nästa vecka o läkarkontakt. Jag har under 1 års tid fått cytostatika dropp mot äggstockscancer metastas i en körtel vid sidan på halsen. Blev opererad 2016 för borderline cystor i underlivet. Därifrån kom min metastascancer.

Känns jobbigt, men cancern är långsamväxamde. Kommer att få gå på uppföljande undersökningar resten av livet.

Men det finns de som har det värre! Har hela tiden konstigt nog varit vid gott mod. Är med i en cancersamtalsgrupp o det känns mkt bra.

Åkte hem o åt lunch o gick sedan på ett föredrag på Strigelns mötesplats. Min husläkare Stavåker berättade om olika magåkommer. För mig var det intressant med tanke på att jag också lider av IBS. Träffade Ture där, han är en vän från anhöriggruppen som kommunen har. Jag var med i den när min man var sjuk i demens. Han dog för 4 år sedan bara 72 år gammal. Var trött på kvällen.

Drack tee med 2 st smörgåsar o tittade lite på play TV. Innan sömnen kom läste jag lite ur romanen ”De fantastiska fruntimren på Grand Hetell”. Mkt bra bok,rekommenderas!