Mitt Liv

Berättat av L-L

Berätta om din dag: ✏️

Jag jobbar hemma som jag får göra 40% av tiden sen pandemin.

Innan trodde väl ingen att en telefonist skulle kunna arbeta hemifrån, men internet och molnbaserade program gör det möjligt.

Det är för min del mycket bättre och jag får mer tid över till annat.

Äter frukost i lugn och ro och istället för att fika på förmiddagen tar jag en snabb dusch och klär mig då, tänk om de som ringde visste att jag jobbade i pyjamas fram tills dess!

Världen runt omkring är orolig, många våldsamma konflikter och klimatförändringarna borde skrämma alla.

Jag tänker även mycket på klimatet i Sverige. Den sittande regeringen är inte vad jag valt att leda landet. Vi har inte samma människosyn och jag skräms av hur människor vänds mot varandra och hur man stramar åt vad det gäller straff, migrationspolitik och pengar till kommuner och regioner.

Efter jobbet (jag ska flexa lite) flyttar jag mig en tunnelbanestation bort, för att umgås med mitt barnbarn, en flicka på två och ett halvt år. Föräldrarna ska sedan på föräldramöte på hennes förskola.

Håller höstsolen i sig, tar jag nog en promenad den dryga kilometern.

Solen lyser just nu, genom mina smutsiga fönster, de ska jag tvätta en annan dag.

Det där, att ha förmånen att kunna träffa mitt första barnbarn minst en gång i veckan är min största glädje. Att känna hennes förtroende och kärlek är en ofattbar ynnest och jag tänker på det ofta, när annat känns för tungt.

Den här dagen känns bra än så länge 11.15 och snart får jag lunchrast och hinner ut för att få en nypa luft.