Mitt Liv

Berättat av Ksenia Kantor

Berätta om din dag: ✏️

Mitt namn är Ksenia. Jag är 29 år gammal. Jag kom från Ryssland och jag hade redan bott i Stockholm för ett och ett halvt år. Jag flyttade hit med min man och vår hund. Jag har precis börjat lära mig svenska och är väldigt glad att bo i Sverige.

Den dagen vaknade jag klockan 6 samtidigt med min man. Jag lagade frukost åt honom och efter den gick han till jobbet. Sedan kom jag och Eva på en promenad i skogen. Eva är min hund. Efter promenaden gjorde jag några övningar och förberedde mig för min svenskalektion. Jag studerar med en personlig lärare på nättet. Det tog 50 minuter. Vi läste nyheterna på svenska. Efter lektionen lagade jag lunch åt mig själv. Det var en banansmoothie och smörgåsar med skinka. Sedan gymmade jag hemma. Jag brukar hitta en video på YouTube och sedan upprepa efter den. På rasterna lekte jag med hunden för att den inte skulle bli uttråkad. Efteråt läste jag boken ”The Club of Incorrigible Optimists” av den franske författaren Jean-Michel Gennasy. Runt klockan 16.00 började jag laga middag. Det var pumpasoppa. När min man kom satt vi och åt och pratade om den kommande resan till Åre. Vi vill åka skidor. På kvällen såg vi en film och sedan gick på kvällspromenad med vår granne Christina och hennes hund. Christina är född och bor hela sitt liv i Sverige. Hon berättar alltid till oss om landet och svenskarna. Vi gick och la oss vid 22-tiden.

Jag och min man hamnade i Sverige på grund av kriget vilket Ryssland startade mot Ukraina. Just nu pågår ett krig mellan Israel och Palestina. Jag hoppas verkligen att alla krig i världen tar slut. Och vi kan gå hem och träffa våra föräldrar och vänner.

Så var det dagen, den 24 oktober 2023.