Mitt Liv

Berättat av Kicki

Berätta om din dag: ✏️

Tisdag den 24 oktober 2023

Jag är inne på min andra vecka hemma från arbetet med graviditetspenning, som man kan få från graviditetsvecka 32, om man har exempelvis ett fysiskt tungt arbete.

Klev upp ur sängen kl 03.30, då jag ej kunnat somna om. Min make klev då också upp trots att han ej behövde. Jag tog lite te och smörgås (med smör, skinka och paprika på) och satte mig i vardagsrummet framför tvn, medan min man bestämde sig för att ta en promenad med våra tre hundar.

Kl 04.40 kommer min man hem och gör iordning mat till hundarna och frukost till sig (ett glas apelsinjuice, en skål med fil med musli), han gör även iordning smörgås att ta med till arbetet och kokar kaffe som han tar en kopp av och häller resten i en termos så jag har på förmiddagen att ta av sen. Samtalar en stund med min man innan jag somnar om på soffan. Min man tar cykeln till jobbet ca kl 06.30.

Ca kl 08.30 vaknar jag och tar en ”andra frukost” (färdig risgrynsgröt som jag värmer i micron). Sätter mig och äter framför nyhetsmorgon som går på TVn. På nyheterna tar dem upp bland annat att Turkiets president har skrivit under Sveriges ansökan till NATO för godkännande. Det tas även upp om oroligheterna i Israel som ”blossat upp igen”. Jag tar en kopp kaffe efter gröten och släpper in min ena katt som varit ute någon timme och ville in. Jag ger katten mat.

Det finns många utmaningar i dagens samhälle; dels krig i Europa och hög inflation. Det har vi märkt av hemma i och med ökade priser på matvaror. Vi är mer medvetna i vad vi handlar, vad är nödvändigt och får prioritera mer. Sen finns det en oro för miljön, med olika extremväder etc och elpriset.

Det vi också får förhålla oss till är sociala medier, snabba informationsflöden, ”fake news” och att alltid vara tillgänglig. Jag försöker vara källkritisk när jag ”googlar” och tar avstånd till mycket av sociala medier för att skydda mig själv, min hälsa.

I närmiljön har vi även fått ett utbrott av den afrikanska svinpesten, vilket gör att vi får åka en bit för att kunna gå i skogen med hundarna, då vi ej går röra oss i skogarna hemikring nu i och med restriktionerna som är.

Coronaviruset börjar åter spridas igen,och jag väntar på information om när jag kan vaccinera mig, då jag tillhör riskgrupp som gravid.

En annan oro är Ungdomsbrottsligheten/gängkriminaliteten som är extrem just nu. Hur ska det bli?

Efter min andra frukost, sorterar jag och viker ren tvätt och lägger in i garderoberna. Planerar även och rensar i garderoberna och i en byrå för att få plats med bebiskläder etc. Sen lägger jag ihop bebiskläder och filtar etc som ska tvättas upp. Ca kl 10.50 satte jag mig igen i soffan med ett glas vatten och fortsätter titta på Nyhetsmorgon. Bestämmer mig sedan för att värma på lite rester till lunch. Det blir vitkål- och kycklinggratäng.

Kl 13 har jag tid hos en psykolog på vc. Åter hemma kl ca 14.15 tar jag te och smörgås och vilar en stund i soffan framför tvn. Släpper ut hundarna på tomten en stund.

Kl 15.30 gör jag mig iordning igen för att hämta min man på hans arbete, så han slipper cykla hem.

Ca Kl 16.00 hämtar vi hundarna hemma och åker ut i skogen för en promenad. Det skymmer fort nu och det var lite smått kylig luft, 2 grader varmt bara. Efter promenaden bestämmer vi oss för att åka över till grannkommunen och köpa varsin hamburgare. Äter i bilen och åker sedan hem. Ger hundarna och katterna mat. Vi sätter oss sedan i vardagsrummet ca kl 20 och tittar på programmet Robinson. Sen gör vi oss i ordning och lägger oss ca kl 21.