Mitt Liv

  • Christina Lander

  • Christina Lander

  • Christina Lander

  • Christina Lander

Berättat av Kickan

Berätta om din dag: ✏️

06.15 Min mobil (Samsung S21) ringer och det är dags att stiga upp.

Idag fyller min yngsta skatt Tuva, 18 år. Hon ska till skolan, jag, mannen och 21-åriga storasyster Frejas ska till våra jobb, så vi hinner bara säga grattis till Tuva. Vi ska fira henne mer i eftermiddag.

06.40 Jag äter som vanligt mina overnight oats, två ägg och en kopp earl grey-te. Plus min blodtrycksmedicin.

07.25 Kör jag till jobbet i Lyckeby/Gullberna. Köer som vanligt då E22:ans nya sträckning mellan Jämjö och Lösen dras (ska vara klar i dec 2024).

8.00 Sista Behandlingskonferensen på HVB Vitbåden i Gullberna. Från och med imorgon är vi Enhet 2, Öppenvården Socialförvaltningen i Karlskrona. Det har generellt varit en förändringsprocess i landet (västvärlden?) bort från institutionsvård, mot öppenvård, de senaste åren. (Mycket modern forskning visar att institutionsvård sällan är bra.) Jag jobbar som behandlare inom socialförvaltningen och hjälper och stöttar barn och familjer i deras vardag. Våra uppdragsgivare är socialsekreterare/handläggare på Socialförvaltningen.

14.30 Välkomstfika på Mejeristvägen, Ekliden, Karlskrona. Min och kollegorna från HVB Vitbådens, nya arbetsplats. Vi känner oss väldigt välkomna. Nu heter vi Enhet 2.

15.30 Jag kompar ut 30 min tidigare från jobbet, och hämtar Tuva på Ehrensvärdska gymnasiet i centrala Karlskrona, där hon går tredje året på Omvårdnadsprogrammet. Hon övningskör sedan hem till villan i Jämjö. Det är köer hemåt (E22-bygget) men det flyter på rätt bra ändå. Tuva kör bara bättre och bättre, på fredag har hon teoriprovet och en vecka senare har hon uppkörningstid.

16.30 Jag och Tuva kommer hem. Magnus, min sambo och Tuvas pappa, har jobbat hemifrån idag och står och förbereder middagen som Tuva har önskat, en nudelwok med grönsaker och kyckling. Att jobba hemifrån blev vanligare och vanligare under pandemin 2019-2021. Magnus jobbar på Ericsson och med det jobbet funkar det toppen att jobba hemifrån någon eller några dagar per vecka.

Storasyster slår in de sista presenterna till Tuva. Freja slutade sitt jobb på äldreboendet i byn, kallat Hammarbygården, kl 16.

Vi hade egentligen bokat bord på Stars and Stripes i Karlskrona i kväll, men eftersom Tuva har så mycket i skolan denna vecka, så ska vi ta det längre fram.

17.00 Vi skålar i Cava (Sofia Y Sebastian) från Systembolaget. Vi sitter i vår gråa U-soffa med schäslong. Där brinner bla en klassisk oljelampa (Koholmen) från Karlskrona lampfabrik som jag fick av min mor och far då jat fyllde 46 år förr förra året, och en stor ljuslykta från populära affären Rusta med tre vekar i.

Tuva öppnar presenter. Hon fick en del presenter redan i lördags då vi firande henne med släkten. Idag fick hon bla åtta vinglas (från butikskedjan Mio) av Freja, ett flak med energidricka av märket Redbull (smaken var en sommarsmak limited edition) och en hårtork av märket Remlington av mig och Magnus. Hårtorken var verkligen önskad då Tuvas pojkvän (19 år) flyttar till egen lägenhet inne i Karlskrona den 1 nov. Där kommer Tuva vara en hel del har hon sagt, och vår hårtork här hemifrån får hon inte sno med sig.

17.30 Maten var god. Den äts i köket. Där brinner Born in Swedens stumpastake i aluminium. I den finns plats för både ljus och liksom vaser, och jag hittade en blåklocka som blommade i trädgården, som jag tog in och satte i strumpastaken.

20.00 vi äter Marabous klassiska Daim-tårta från frysdisken på Ica. Tuvas favorit. I lördags då vi firade henne hade vi bakat själva, en fryst cheese cake-tårta (också en Tuva-favorit).

20.30 Jag ser förra veckans avsnitt av Hela Sverige bakar på Tv4Play. Älskar det programet!

Familjen går ganska tidigt i säng då dagen började tidigt för oss alla.