Mitt Liv

Berättat av Karlin

Berätta om din dag: ✏️

24 oktober 2023

Idag vaknade jag som vanligt i min säng och jag väntade på att min sambo skulle starta dagen. Tydligen började han senare o jag fick ta mig till jobbet själv. I vanliga fall brukar vi åka tillsammans. Så jag fick bråttom. Men jag hade inget möte förens kl 10 så det va ju egentligen lungt.

Det blev en ineffektiv dag på jobbet. Jag deltog mest i möten o noterade frågor inför kommande möten. Det är svårt med kontorsjobb att värdet av ens arbete ofta skapas sent i arbetsprocessen. Det blir kanske bättre när ai kan göra våra kontorsjobb. Då skulle jag vara kunna vara i stallet med djuren, istället för i lysrörs belysta kalla kontor.

Min kollega fyllde år och bjöd på tårta, ibland undrar jag om han känner sig ensam. Det är skillnad på att vara ensam och att känna sig ensam, tycker jag. Det var god tårta från Delicato och jag tycker mycket om min kollega.

Idag fick jag träffa min nya chef. Det kommer bli toppen, hoppas jag, fast det känns som att jag vet att det kommer bli mycket bättre än vad det är nu. Min vanliga chef ska vara föräldraledig och jag hoppas lite att hon inte kommer tillbaka. Jag skulle också vilja bli förälder men det kommer jag kanske aldrig bli. Jag är inte ensam, men jag känner mig ensam. Det är märkligt det där.

Jag var på ett möte med ett nyskapat nätverk för goda idèer, det var väldigt roligt att träffa kollegor från andra förvaltningar. Jag hade på mig en brun tröja i plastmaterial som jag inte gillar, men jag gillar färgen, och ett par ljusbeiga jeans. Det kändes coolt. Tills jag spillde sås på jeansen under lunchen. Inte så coolt med en fläck. Aja. Jag åt potatismos med viltbiff o gräddsås, det var gott. Tydligen är viltbiffen gjord på älg, hjort och ren. Jag visste inte att ren var ett vilt djur. Jag är fortfarande ganska säker på att renar är tamdjur.

Annars är allt piss. Det är krig, det är klimatnödläge, ekonomin går fett kass o det är sjukt dyrt att leva. Med att leva menar jag mat o boende, resten av livet kan ju va gratis.

Klockan är snart 20:00 och istället för att laga mat har jag kollat på Bianca Ingrossos vloggar på youtube. Nu måste jag snart ställa mig o steka kål. Vem äter ens det? Jo jag. Lönen kommer på fredag wiho. Jag la nämligen 3700kr på biljetter till Taylor Swift. Fy fan va dyrt! Så då blir d kål till middag.

Jag har också ojat mig över att Sellpy har så lång leveranstid. Jag la en order 21 oktober o den förväntade leveransdagen är 2 november. Herregud, ska paketet åka båt från amerikat eller???

Nu spar jag den här noteringen i min egen telefon.

Hoppas du i framtiden som läser det här har det bättre än jag! Men ska jag vara ärlig så tror jag inte det.