Mitt Liv

Berättat av Karl-Anders Eriksson

Berätta om din dag: ✏️

Idag är det den 24 oktober. Vi har en grå dag att se fram emot. Min hustru har nyss gått till sitt arbete som hon har på samma gata som vi bor nämligen Trädgårdsgatan, Sundsvall.

Jag läser tidningen noga medan jag dricker min första kopp kaffe. Katterna Otto och Sigge ligger i soffan bredvid mig och sover.

Otto fyller 18 år idag ( 88 människoår) och skall firas av barn och barnbarn senare i eftermiddag.

Jag tar min dagliga promenadrunda och checkar av hur olika byggprojekt och stadsliv startar upp för en ny arbetsdag. Själv är jag pensionär och är miljonär i tid.

På väg hem slinker jag in på matbutiken och handlar lite som jag behöver till lunchen.

Min fru och jag äter alltid lunch tillsammans vilket är en stor förmån för oss båda.

Efter lunchen åker jag till min snickarverkstad i Skönsberg där Sten redan är på plats och låst upp. Idag ska jag klyva, hyvla och limma material till en julklapp som ett av mina barnbarn skall få.

När jag kommer hem på eftermiddagen sitter hustrun och arbetar hemifrån vilket hon gör av och till.

Jag tvättar mig och byter om och strax ringer det på dörren. Det är dotter med familj som kommer för att gratta Otto. Han får fiskgodis och räkor som han äter med god aptit.

Vi andra gör våra egna pizzor som vi avnjuter under mysigt samtal.

En innehållsrik och rolig dag som vi sent skall glömma.

Stora händelser ute i stora världen är att Turkiets president har godkänt Sveriges ratificering till NATO, kriget som pågår i Ukraina, kriget mellan israel och Palestina. Händelser som påverkar även oss som inte är direkt drabbade.

Karl-Anders