Mitt Liv

Berättat av Karin Örtqvist

Berätta om din dag: ✏️

Dagen började som vanligt med frukost bestående av den sedvanliga färska fruktsalladen med kvarg och müsli. Just denna morgon var jag och min man i vår lägenhet i Stockholm, Hammarby Sjöstad. Vi skulle senare åka till vårt hus på landet i ÖverEnhörna så vi packade ihop det vi skulle ta med.

Vid halv tolvtiden tog vi bilen till Eriksdalsbadet där jag skulle ha vattengympa och Peter tränade på gymmet. Eftersom min utslitna högerhöft numera gör det svårt att sätta på strumpa och sko på höger fot så måste jag ha Peter på plats efter vattengympan. Hade en ny instruktör och bestämde mig för att tisdagar inte var en bra dag, hon hade alldeles för krångligt program.

Väl färdig tränade åkte vi till vaccination stället i Sjöstaden och tog vår 6:e covidspruta. Därefter åkte vi ut mot landet. Vi stannade vid Willys i Vasa för att handla, då ringer sonen. Andreas berättar att företaget han jobbar åt har ansökt om konkurs, filmmarknaden har varit darrig länge först på grund av pandemin och nu på grund av strejker i USA. Det var inte ett särskilt kul besked då hans sambo är arbetssökande och två av döttrarna är arbetssökande. Just nu är det en tuff arbetsmarknad och orolig. Då alla våra fyra barn har bra utbildningar och examina och även deras partners så känns det extra tufft.

Efter det tråkiga beskedet gjorde vi besök på Biltema för nya arbetarbyxor åt maken och sedan ett stopp på Systembolaget för att hämta en bokad flaska Gin. Vi såg att däckbytet i Turinge var öppet så då passade vi på att byta till vinterdäck.

Framme vid huset i ÖverEnhörna vid fyratiden, packade ur bilen, plockade in maten, hängde upp de våta badkläderna. Peter bokade biljetter på Oslos opera till nyårsafton till oss och våra vänner Katarina, Paul, Cheryl och Christer. Jag jobbade med mitt mönster på julkofta som jag tänker sticka till barnbarnet Siri. Vi lagade sedan middag, lammkabanoz med fransk potatissallad och sallad. Dagen avslutades med stickning framför Tv:n. Stickar en avancerad mönsterstickning i form av tröja till Peter. Hälsningar Karin Örtqvist