Mitt Liv

Berättat av Julia

Berätta om din dag: ✏️

Jag heter Julia och går i 7:an. Idag är det tisdag och jag var i skolan från 8:20-14:40. Vi fick sluta lite tidigare eftersom vi hade spanska prov som sista lektion. Vi fick gå när vi skrivit klart provet.

Vi är 24 i våran klass och vi är 13 tjejer och 11 killar. Vi går i skolan från måndag till fredag varje vecka.

Under dagen vaknade jag vid halv 7 av mitt mobilalarm och gjorde mig klar och sedan åkte jag till busstationen med bil eftersom jag bor ute i skogen. Sedan hoppade jag på bussen och åkte till skolan. I bussen pratade jag med mina vänner och kollade på tiktok och snapade till folk med min telefon.

Min första lektion var engelska i ungefär 1 timme med Edith. Då jobbade vi i en arbetsbok. Sedan hade vi en 10 minuters rast till nästa lektion. På rasten går vi till våra skåp och byter böcker till nästa lektion. Sedan hade vi biologi med Ulrika och efter det matematik med samma lärare. Vi hade lunch vid 11:15-11:55 och då åt vi kycklingbiff och potatis. I matsalen finns det många bord med stolar som folk sitter vid. Ibland finns det nästan ingen plats att sitta och äta.

Vi hade sedan so med Ylva och sedan bild med Anna-Karin. På bilden jobbar vi med skuggor och fördjupningar.

Efter varje lektion har vi 5-10 minuters rast till nästa lektion.

Som sista lektion hade vi spanska och då hade vi prov. På varje lektion har lärarna en mobillåda som alla måste lämna in sina telefoner i. Den är som en röd korg med ett handtag och skumgummi med jack som man lägger telefonerna i.

Efter skoldagen var slut gick jag och min kompis till busstationen och väntade på bussen. Den körde fel så den kom försent. När vi stod och väntade kom det några av våra vänner från en annan skola som också skulle med samma buss. Så då stod vi med dem. När bussen kom så hoppade vi på och åkte hem. Eftersom jag bor ute i skogen så hoppar jag av vid min gamla skola där jag har cykeln och cyklar hem sista biten.

När jag sedan kommit hem så skrollade jag lite tiktok som är en app som många ungdomar och vissa vuxna använder. Där lägger man ut videos som folk sedan får upp och kollar på.

Jag åt soppa till middag. Efter det gick jag ut och sprang en stund. När jag kommit hem igen duschade jag och sedan gick jag och la mig. Innan jag somnade så ställde jag alarm till nästa morgon så jag inte skulle försova mig.