Mitt Liv

Berättat av Jonathan Fältsjö

Berätta om din dag: ✏️

I dag gick jag upp tidigt. Väckarklockan ringde 04.00.

Tog på mig ett par svarta jeans och en skjorta.

Åt lite frukost, macka och kvar, och sen åkte jag till jobbet på P4 Gotland Sveriges Radio. Cyklade. Det var lite kallt och typiskt oktoberväder. Typ 7 grader och väldigt blött. Lite kallare än det bukar faktiskt.

På morgonen va det jag, Anna och Katarina som jobbade ihop på radion. När jag kom till jobbet började jag med att kolla vad som hänt under natten, men det kom inga tidningar idag pga fel på en lastbil på fastlandet, så jag scrollade fick nöja mig med att scrolla nyhetssajter och sociala medier på telefonen och datorn – Kollade faceboook, instagram och twitter. Eller X som det har nyligen har bytt namn till.

Julia Brynolfsson sänder Ekots nyheter under morgonen.

Nyheterna handlar en del om Sveriges Natoansökan. Nu har Turkiets Erdogan godkänt oss. Men än är vi inte medlemmar. Dessutom snackas det mycket om……

Jordbruksverket går ut och varnar för att fågelinfluensan kan börja spridas mer nu när det är dags för flyttfåglarna att ge sig av. Och så är det krig – både mellan Ukraina och Ryssland, och mella Israel och Hamas.

Och så är det däckbytartider. Måste komma ihåg och boka tid hos däckverkstaden.

Musikmässigt så håller fortfarande Backstreet Boys och spelas i radion.

Sverige har missat EM-slutspel nästa sommar, men det går bra för sveriges stjärna Dejan Kulusevski i sitt klubblag Tottenham. Amanda Saui lämnar basketlandslaget på grund av att hon tycker landslaget försökt sopa rasism under mattan.

Agnes Werkander och Jens Byggmark är två av förarna i GGN på lördag som blir allra sista gången som GGN anordnas på Tofta Skjutfält. Pratade med båda i morgonprogrammet.

Förkylningstider just nu. Smittskyddsläkare Maria Amér berättade att 5 personer vårdas på visby lasarett med covid-19. Sjukläget har blivit en riktig snackis senaste åren pga Coronapandemin som vi levde med länge. Men den får ni läsa om nån annanstan.

Nu är klockan halv tio och det blir lokala nyheter.

Tack för mig hej!