Mitt Liv

Berättat av Jonas

Berätta om din dag: ✏️

Jag gick upp 6:30 och åt frukost med min tonårsson. Vi åt yoghurt med sharon-frukt. Jag reagerade på att han åt tre gånger så mycket som jag.

Cyklade till jobbet. Helt ok dag på kontotet. Håller på och startar upp ett nytt projekt med en kollega, det har börjat riktigt bra. Bokade restaurang och boule till imorgon, vi ska fira lite med jobbet imorgon.

Cyklade hem och lagade mat. Sonen sov och gick inte att väcka. Jag åt ensam. Efter maten bar det av till ”yoga för stela män” som jag har börjat gå på. Det var mest en plåga, men känns bra efteråt. En del nya ansikten, en gladlynt dansk bland annat. Sen bar det av hemåt. Väl hemma vaknade sonen, och gick och värmde mat. Sa inte ett ljud.

Jag ringde ett par samtal. Till min dotter och min särbo. Pratade också med min mor förresten. Sonen satte sig och spelade elgitarr. Jag blev väl glad för att han gjorde något. Lyssnade på en podd-debatt om slaveriet i bibeln, huruvida det var moraliskt försvarbart eller ej (ja, det kan man tydligen diskutera). Plötsligt knackade det på dörren. Min granne Özkan hade inte lust att lyssna på gitarrspel vid 22 på kvällen. Förståeligt. Fick tyst på sonen. Nu måste jag gå in och prata med honom, vi har Knappt sagt ett ord till varandra. En klasskamrat från högstadiet (nästan 40 år sedan) tipsade om att nordiska museet ville ha in beskrivningar av vad folk har haft för sig just denna dag. Varför inte tänkte jag.