Mitt Liv

Berättat av Jona

Berätta om din dag: ✏️

Hej jag heter Jona och jag är 13 år. Jag bor och är föd i Umeå men min mamma, pappa och mina syskon. Min mamma heter Elina, min pappa heter Ola och jag har en tvillingbror och en lila syster. Min tvilling bro heter Manne och min lila syster heter Majken. Jag bor på Haga och jag går på Haga skolan.

Idag vaknade jag upp vid 6: 30 på morgonen för att göra mig redo, också för att ta det lugnt. Jag tycker det är väldigt skönt att gå upp på morgonen för att det är så lugnt. Min mamma vaknar upp vid ungefär 7: 00 så då är jag uppe före henne. Jag åt två mackor med smör och jordnöt smör och det var väldigt got! Medans brukar jag kolla på tv. Sen börjar min pappa och mina syskon vakna upp för att göra sig redo. Min mamma brukar oftast åka tidigt på morgonen till sitt jobb.

Efter jag var klar med att äta frukost började jag borsta tänderna. Min tvilling bror Manne är oftast väldigt långsam att göra sig redo så jag brukar skynda på honom så att vi inte kommer försent. Min och Mannes kompis brukar komma vid 8: 00 så att vi kan åka till skolan tillsammans. Efter ungefär en timma var vi på väg till att åka till skolan. Vårt hus ligger väldigt nära skolan + att det är nedförsbacke så det tar typ 5, 10 minuter att cykla dit.

Sen var vi framme vid skolan. Vi brukar parkera cyklarna nära ingången till skolan så att man kan bara gå direkt in i ingången. Mitt skåp är också väldigt nära ingången. Jag hämtade min dator och gick upp till klassrummet. Vi hade SO och då behöver man bara sin dator. Det finns en bänk och ett bord med stollar som jag satt mig på tills lektionen startade. Efter So lektionen hade vi matte i en en timma och fem minuter. Jag var väldigt hungrig vid den tiden så det var bra att det var lunch. Till lunch hade jag rivna morötter och potatisbullar med sylt. Efter lunchen hade vi spanska med vikarie och det var väldigt chill, och efter det har jag svenska och det är på den lektionen jag har just nu så nu avslutar jag här!