Mitt Liv

Berättat av Johannes Jansson

Berätta om din dag: ✏️

2023-10-24, Johannes Jansson. Elsa Beskows gata 13, Fruängen, Stockholm:

Klockan 05:20 vaknade av att mobiltelefon-klockan ringde. Gick upp. Gick till toaletten, borstade tänderna. Satte på Mokakaffebryggaren på elplattan, rullade en cigarett och gick ut på balkongen och rökte den medan kaffet kokade klart. Fortfarande ganska varmt ute, 7°C och halvklart. Gick in igen, tog två alvedon, slog upp kaffet, gick tillbaka till sängen, startade datorn och kollade mina mail.

(läser på Twitter och Telegram om enorma ryska förluster i Kupjansk mellan 7-17 Oktober, befälen fulla och tvingat ut infanteri utan rätt eldunderstöd mot ukrainska linjerna. De som sedan vägrar order blir sedan sända till koncentrationsläger (motivations- och rehabiliteringsläger) i Zajtseve)

Loggar in på nätbanken och kollar mitt banksaldo. Lågt. Lön i övermorgon.

Gick till jobbet. Åkte tunnelbana Fruängen till Hornstull.

09:00 Chefen ringer. Företagets e-postserver slutat fungera.

Kan inte sköta kontorsgörat. Sysselsätter mig med att fålla och hänga upp ny gardin/draperi på kontoret, samt att fika istället.

10:00 Går till Liljeholmens galleria och köper öglekrokar på Clas Ohlson’s.

11:00 Chefens svärmor Karin kommer förbi kontoret med sin pudelvalp. Hon har kanske en bågfil för att kapa till gardinstången/skenan (men det hade hon inte)

12:30 LUNCH. Jag bryter arbetet för dagen, då jag ändå inte får något gjort.

Åker tunnelbanan till Telefonplan och hämtar en högtalare hos Mamma (Bodil Jansson). Den har tillhört Pappa (Bo Helge Andersson), som gick bort i somras.

Åker tillbaka hem till Fruängen med tunnelbana.

14:00 Tillbringar resten av dagen med att laga mat, diska och städa.

20:00 Somnar i soffan framför TV:n.

Tar ett bad, förbereder mig för morgondagens jobb och går och lägger mig tidigt.