Mitt Liv

  • Johanna Vaivot

Berättat av Johanna Vaivot

Berätta om din dag: ✏️

Idag vaknade jag larmet kl 7:15. Jag sov så himla skönt när det ringde att jag egentligen ville fortsätta sova. Men det fanns risk att hantverkare skulle komma så jag tvingade upp mig själv.

Jag klädde på mig och gick ut med min hund Alice på dagens första promenad. Sen gick vi in för att äta frukost. Alice skuttade i cirklar i väntan på sin skål med torrfoder. Jag satte igång kaffe och lade två skivor levainbröd i rosten. Smör, Prästost och Apelsinmarmelad var pålägget för dagens frulle.

När kaffet kickat in och jag kände mig som mer människa drog jag på mig varma kläder för jag skulle till stallet. Fleecefodrade ridbyxor, en fleecefodrad tröja och en elektrisk värmeväst hade jag under min stora lila parkas. Och så mina Ariat läderboots förstås.

Väl i stallet hämtade jag min häst Nona från hagen. Ett obligatoriskt äpple fick hon förstås när vi möttes. Hon stod och vilade i ligghallen.

Jag tog in henne i stallet och klädde av henne täcket. Hon var lite irriterad på gjorden under magen. Undrar varför..? Jag drog av täcket och började borsta henne. Det gillar hon. Hon myser. När pälsen var ren och hovarna kratsade satte jag på henne ridpadden och hackamoret. Jag har också alltid ett rep om halsen på henne när jag rider, ifall hon skulle bli rädd och hoppa till. Sen klättrade jag smidigt, hehe, upp på Nonas rygg och gav henne en karamell.

Vi tog en skrittrunda i skogen. Det var så skönt att känna solens strålar värma mot kinden. Jag log av känslan och vetskapen att det blir en vacker dag. Trots allt som händer i världen just nu så kunde jag ändå le en stund och bara vara lycklig.

När vi kom tillbaka till stallet klädde jag av Nona utrustningen och efter lite pyssel och mys släppte jag henne i hagen.

Jag städade upp två bajshögar hon lagt medan vi var inne i stallet och sopade upp all lös päls som ramlat av rykten. Sen åkte jag hem. Det är där jag är just nu. Klockan är 11:30.

Idag är jag ledig från jobbet så efter jag ätit lite lunch ska jag åka till pappa och hälsa på. Jag tror vi tar en promenad med hunden och fikar lite medan jag är där.