Mitt Liv

Berättat av Johan Jönsson

Berätta om din dag: ✏️

Gick upp i arla morgon innan världen riktigt hunnit vakna – nå, sisådär vid tio på förmiddagen – och påbörjade dagens arbete. Har mest sysslat med administration från soffan, ity sådan är världens lön, och haft några videomöten från det förment höj- och sänkbara skrivbordet i arbetsrummet som nog inte har sänkts någon gång de senaste åren. Hävde i mig en kanna oolong och drack någon sådan där måltidsdryck för människor som lever sorgliga liv där man inte riktigt hinner äta.

Tog en kort lunchpromenad för att få, ja, inte solsken men lite dagsljus, och åt tofubao från Bao Bao på Mitt Möllan, några minuter från lägenheten. Fortsatte arbeta. Hade veckomöte med en av de anställda jag är chef för och sedan kvartalsgenomgång med min chef, som halkade in på att prata om utvecklingsstrategi för det team vi hanterar, tidspress och prioriteringsförmåga. Tog emot ett påskrivet kontrakt för en diktsamling som förlaget jag driver med några vänner på fritiden, Vendels förlag, skall ge ut, och fick besked av en översättare att hans kontrakt är påskrivet och på väg till mig med post.

Sprang till Pildammsparken och tränade i utegymmen, först i Skogens utegym, sedan det vid Pildammstornets fot. Det var en dag för armar, axlarna, övre rygg. Räckhäv, barrpress, olika övningar med stång och kroppstyngd i första gymmet, bicepsövningar och axelpress i andra. Har läst en del i John Careys What Good Are the Arts? och tänkt på språk och kulturstöd. Skall skicka ut några böcker från förlaget som halloweenpresent för vi tycker att Charlotta Jonassons dikter med hennes gotiska inslag kan passa bra för det (tycker väl egentligen helst att vi borde strunta i halloween, men man letar alltid efter en ursäkt att få folk att läsa poesin man ger ut) och sedan packa för i morgon tar jag tåg från Triangeln till Malmö C, buss till Göteborg, tåg från Göteborg till Öxnered och sedan buss från Öxnered till Vänersborg för järnvägsbron är under reparation sedan en halv evighet tillbaka. Där skall jag föreläsa på Vänersborgs museum utifrån min bok om Wikipedia, Wikipedia inifrån.

Innan läggdags skall jag väl nöjesläsa någon roman eller diktsamling. Vi får se vad det blir.