Mitt Liv

  • Jag

  • Och jag :-)

Berättat av Jippi

Berätta om din dag: ✏️

Drömde i natt om att kriget närmade sig Sverige och att vi blev uppmanade att samla ihop våra nödvändigheter för att ta oss till en säkrare plats, men mannen satt bara framför datorn och spelade istället för att packa. Vaknade med en olustig och lite ilsken känsla…

Samtidigt firar jag och min man den här veckan 30 år tillsammans och 10-årig bröllopsdag. Vi är båda 45 år och blev tillsammans första terminen i 9:an, då bara 15 år gamla. Vi trodde väl aldrig att vi skulle leva gott ihop och få två fantastiska barn tillsammans.

Tog cykeln till jobbet, är en av de som fortfarande cyklar på en traditionell cykel utan el. Tänker att det inte är bra för miljön att göra dessa cykelbatterier och att det dessutom är mer hälsosamt att använda muskelkraft 😉

Väl på arbetsplatsen på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm upptäckte vi att vårat fikonträd som stod i en stor urna utanför butiken blivit stulet. Känns bara så tråkigt att någon gör så. Efter en polisanmälan satte jag igång att plantera gårdagens nyinköpta plantor för att uppdatera höstkänslan utanför butiken.

Jobbat på med diverse kontorsarbete och efter arbetsdagens slut väntar en cykeltur till Friskis och Svettis där jag ska vara med på ett gruppträningspass. Jag upplever att träningen är mycket ”lättare” och kämpar på bättre i grupp och med bra musik.

Efter träningen väntar den sista cykeletappen hem till hyreslägenheten i en lugn del av Söderort, en plats där både jag och min man är uppväxta och vi känner varje lilla krök.

Än så länge har vi kvar vår lilla skogsdunge utanför lägenheten och vi håller tummarna för att den inte som så många andra grönytor kommer att byggas bort. Tack och lov läste jag häromdagen att Majroskogen i närområdet ska bli till naturreservat. Det var minsann goda nyheter mitt i allt elände som just nu pågår i världen.

Till middag ska jag göra sluttampen på en paj med fetaost, broccoli och körsbärstomater. Då kommer min man gett sig av för att cykla mountainbike i skogen efter att först ha gjort färdigt pajskalet. Teamwork 😉

Efter det blir det tvätt, disk och förmodligen en del peppande för dottern som har ett matteprov i morgon. Och så lite gos med katt och kanin förstås. Livet är helt okej ändå.