Mitt Liv

Berättat av Jill Bergersjö

Berätta om din dag: ✏️

Jag heter Jill och är 11 år.

Jag bor på en ö som heter Orust, och jag går på en skola som kallas för orust waldorfskola.

Jill! Det är dags att gå till skolan nu!

Jag rullade över på sidan av sängen och stirrade in i väggen där jag hade satt upp ett

födelsedagskort från en vän. Bilden föreställde en äng full av vitsippor.

Frukost! hördes mammas röst från köket.Jag tvingade mig att sätta mig upp i sängen.

Jag sover i en våningssäng från IKEA. Jag tog på mig mina favoritbyxor, ett par svarta

tjafs och en orange huvtröja, sedan gick jag ut i köket.

mamma hade ställt fram yoghurt och flingor, och en frukostskål. Våran katt Måne hade hoppat upp på min plats, och bredvid honom, på sin plats, satt min lillasyster Ellinor och klappade honom. Måne hoppade ner från stolen och jag började äta.

När jag hade ätit färdigt och ställde in min tallrik i diskmaskinen kom min tvillingsyster Veronica in i rummet.Hon klappade katten Sol innan hon satte sig ner på sin plats.

jag gick in i vårt badrum och började borsta tänderna.

På vår skola har alla med sig ett litet mellanmål att äta på rasten,så jag packade ner min frukt i väskan. Jag satte på mig min dunjacka, mina vantar och min mössa, och sedan gick jag ut genom dörren.Jag, mina systrar, och min mamma med, eftersom att hon är lärare, går till skolan varje dag. Det är cirka en kilometer.

När jag kom fram till skolan kl fem över åtta (vi börjar tio över åtta) gick jag in i högstadie huset. Min klass tillhör högstadiet trots att vi går i femman, eftersom att lågstadiet behövde mellanstadie huset. Jag hängde upp min ryggsäck på kroken. En av mina kompisar ur den äldre årskursen gick fram. Hon frågade om vi skulle leka. Men precis då ringde klockan in,

och när klockan ringer börjar skolan.Vi började inne i klassrummet med en massage övning.

efter det började vi en ny period (vi kallar morgonlektionen för period) som är mekanik.

vi skulle först göra lite experiment utomhus och sedan teckna av en skruv.

Efter det var det dags för rast. Den rasten kallas för tiorasten eftersom att den tar slut klockan tio. Efter den rasten var det dags för bild. Vi fick en uppgift att måla en färgövergång,

med en växt i mitten. Jag målade en ros i mitten, för det är det lättaste motivet. Efter bilden hade vi SO och pratade om barnkonventionen.Det är en lag som Sverige fick 2022. Jag tycker att det är en bra lag. På lunchen fick vi fiskburgare med grönsaker och bröd. Efter lunchen hade vi svenska och skrev på dator. Jag har börjat skriva riktigt snabbt nu. Efter det var det dags för träslöjd. På träslöjden skulle vi avsluta en uppgift

som vi hade börjat på i början av terminen. Vi skulle gröpa ur en skål. Jag tycker att det är kul,men vi har det under ganska så lång tid, man hinner bli svettig och jag fick ta av mig min tjocktröja.Det var sista lektionen på dagen,och vi slutade klockan kvart i tre. När vi hade slutat gick jag, min syster, och några av mina kompisar upp till fritids.Vårat fritids har både ett hus att vara i och en stor utemiljö. Jag och mina vänner bestämde oss för att äta mellanmål.

Det blev ugnspannkaka med sylt,det var jättegott.Vi bestämde oss för att gunga på fritidsgungorna. Sedan gick vi in i huset och ritade. Klockan fyra hämtade pappa oss och körde oss till orkestern. Jag, min tvilling, och min kompis Aila går i en musikskola som kallas för det. Jag spelar piano och Veronica och Aila fiol. Jag fick spela på ett elpiano.

Pappa skjutsade oss hem. när jag kom hem fyllde jag på mina marsvins vattenflaska, och gav de pellets och grönsaker.Jag skrev ett sms till min kusin på min mobil som jag fick när jag fyllde 11. vi åt middag och efter det läste mamma högt ur halvblodsprinsen för oss.

klockan nio borstade vi tänderna och gick och lade oss. Jag läste en bok till halv tio när jag lade ner boken. Jag låg och tänkte innan jag somnade, för imorgon ska jag ta spruta.