Mitt Liv

Berättat av Jessica Edqvist

Berätta om din dag: ✏️

Såklart vaknade jag av en mardröm och jag vet varför.

Det står mycket på spel nu och jag måste hålla mig frisk. Jag har varit arbetslös sedan 2018 och har nu fått en tillfällig anställning i Helsingborg stad som Ungdomshandledare och det kan vara min väg in för andra jobbuppdrag, man kan ju hoppas.

Onsdag till fredag är jag på utbildning inför arbetsveckan och då ingår HLR. Grejen är ju att min man och son är sjuka med Covid och jag får inte missa min chans.

Jag åt mina tre gluten och laktosfria mackor och gjorde kaffe och hällde upp en kopp och hällde resten i en termos. Jag plockade in datorn till köket och började delta ett webbinarium anordnat av Arbetsförmedlingen, det handlade om arbetsmarknadsutbildning.

Jag kompletterade mina meriter på AF hemsida, det tog lite tid.

Fastighetsskötaren kom till fastigheten och blåste löv i endast 3 minuter! Inte bara det, han blåste löven in till grannens gräsmatta. Mannen som bor där är 79 år, varför ska han behöva kratta mer för att Bredablick är lata. Jag anmälde fastighetsskötaren till SBB och nämnde att det inte är ok att göra så.

Sen stack jag till Apoteket och köpte paracetamol och sen till Lidl och köpte lunch och tillbehör.

Sen såg vi några avsnitt på Sagan om Drakens återkomst på streamingkanalen Prime och åt samtidigt.

Vid lunchen gjorde jag bakade äpplen med tosca, det åt vi när maten sjunkit. Vispad grädde till. Så jättegott!

Eftersom jag ska iväg imorgon tog jag en dusch, man kan inte snabbduscha längre då SBB sänkt vattentrycket så mycket så det tar alldeles för lång tid att bli ren. Att tappa upp ett bad tar mer än 30 minuter. Det är så svagt tryck så vi kan glömma skumbad.

Sen spelade jag och min man mitt favorit-spel Valheim som är skapat av svenskar. Det är vikingar som dött i strid som kommit till Valheim där de ska möta och vinna över monsterna i världen för att kunna komma till Valhall. Det är ett överlevnadsspel där man bygger sitt eget hus och jagar och lagar mat.

Gjorde enkel mat, pasta och kött till dem och jag valde rostat bröd och marmelad för magens skull. Vi tittade lite till på serien och nu sitter jag här och skriver klart.

Hälsningar Jessica Edqvist