Mitt Liv

Berättat av Jenny

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade väldigt sent idag eftersom jag varit vaken ned insulinkänning inatt. Två av ”barnen” hemma. Artonåringen nyopererad sedan igår och tjugoåringen har hemstudier.

Tjugoåringen överraskade mej med nybakat bröd till frukost! Jag är sjukskriväven och seg och kom inte ur nattlinnet på halva dagen. Så småningom duschade jag, tog på mej kläder och körde en diskmaskin. Barnen tog en promenad i det kyliga höstvädret, men själv stannade jag inne och blev ganska rastlös. Vid tre kom mannen och yngsta barnet hem. Fjortonåringen kom inte förrön halv fem, han hade gjirt omprov i SO och i spanska. Min man hämtade honom vid busshållplatsen efter det är så ruggigt väder och nästan fem kilometer att gå på grusvägen. Vi lagade kycklinggryta och ris till köttätarnas kvällsmat. Till mej själv gjorde han någon slags ”indisk” gryta med spenat/blomkål/äpple och paprika. Den blev inte jättegod. Jag har inte ätit kött på 25 år, nästan halva mitt liv.

Nu sitter jag insvept i en filt i soffan. Vi värmer hus och vatten med pellets, en säck kostade 83:- igår och det går åt mycket pellets. Det är alldeles för dyrt att ha mer än 18 grader inomhus, men jag fryser. Min man ska snart köra tjugoåringen till barnens farmor och farfar i stan. De bor närmare hennes skola och hon sover där ibland. Jag har inte pratat med våra två vuxna barn på ett par dagar och jag längtar efter dem. Nu vill vår yngsta, 10 år, prata med mej om att hon vill köpa ett nytt skärmskydd till sin mobil. Vi ska beställa det på Fyndic på Internet. Så det ska vi beställa nu!