Mitt Liv

Berättat av Jenny

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade vid 07.00 av att mitt larm på mobiltelefonen ringde. Jag tryckte snooze några gånger. Gick sedan upp och eftersom barnen var sjuka så frånvaroanmälde jag dem i skolans mobilapp.

Frukost till mig – två smörgåsar med skinka och ost och till detta bryggkaffe. Sedan satt jag mid datorn på mitt hemmakontor. Vi har bra uppkoppling med hjälp av fiber och med vpn så sköter jag mitt arbete som kommunikatör på myndighet enkelt på distans. Under dagen göra möten via Skype, Jitsi, Teams och Zoom. Jag arbetar med att bland annat skicka nyhetsbrev via Mail, publicera information på webb och Facebook och Linkedin. Jag har trådlöst tangentbord och mus för att det är bekvämast. Använder skrivbord som är höj och sänkbart med el. Min arbetsplats har regeln 51% arbete på distans, övrig tid på plats på kontoret och idag var en distansdag. Det passade bra i och med sjuka barn – jag ”vobbade”. Dvs behövde inte vabba utan kunde sköta arbetet trots att barnen var hemma sjuka. (Vårda och jobba)

På lunchen körde jag till stallet och gav hästarna mat. Jag kör en Ford flexifuelmotor men har faktiskt aldrig tankat med annat än bensin. Mina vänner har köpt elbil men jag har inte råd.

När jag slutade för dagen gjorde havregrynsgröt i micron till middag. Snabbt och enkelt. Till barnen lagade jag hamburgare (hade färdiga i frysen – både köttet och brödet – fiberbröd!)

Sen åkte jag till stallet igen. Ridning och skötsel.

Väl hemma en varm dusch, kliva i den randiga polarn och pyret-pyjamasen och sjunka ner k soffan med mobilen. Hela familjen sitter med varsin mobil. Tråkigt egentligen, men det känns som att vila tankarna lite när man scrollar på sociala medier. Dock blir jag väldigt trött i ögonen av att titta så mycket på skärmen.