Mitt Liv

  • Birgitta Fröjd Söderlund

Berättat av Janna Aanstoot

Berätta om din dag: ✏️

Idag var det tisdag.

Lilldotra har håltimme på tisdagar men ville ändå upp tidigt för hon har halloweenvecka den här veckan och ville förbereda sig. Denna vecka får de olika uppdrag att klä ut sig i skräcktema. Imorgon är det onsdag så temat är Wednesday ut Familjen Adams.

Jag gick ut med hunden i morgonduggregnet och åt frukost bestående av rostmackor med salami och ett stort glas Coca Cola. Min tandläkare skulle svimmat om hon sett det men jag behövde koffein denna morgon.

Tog mig till jobbet tidigt för vi håller i två dagar TISUS – nationellt svenska som andraspråkstest för invandrare. Först en förmiddag med läsprov och skrivprov och sedan en eftermiddag med muntligt prov. Studenterna jag träffade kom från Indien, Ryssland, Colombia, Iran, Ukraina och Filippinerna. Men i de andra grupperna hade vi folk från Kuba och Afganistan, Irak, Marocko och Kina också.

Många livsöden som är beroende av godkänt för att kunna få studera vidare på svenskt universitet. Kanske kommer några tillbaks till oss och pluggar svenska så de kan bli godkända på alla deltesten.

Lunch åt vi på kinesrestaurangen nära campus, en kollega och jag. Det är skönt att slippa arbetsplatsen en stund och jag är urusel på att planera lunchlåda.

Jag cyklade hem med min elcykel.

Min make lagade mat: kyckling och potatissallad som var mycket god, i en krämig gorgonzolasås.

På kvällen hade jag distansmöte i Humanisterna, en livsåskådningsförening jag sitter i styrelsen för. Vi håller på och planerar en nationell organisering av våra officianter som håller i barnvälkomnanden, bröllop och begravningar.

Sedan ville dottern ha hjälp med att pyssla en hand till sin outfit för morgondagen. Med limpistol och Halloweenmaterial fick vi ihop något rätt bra.

Innan jag borstade tänderna övade jag mina repliker till teatern jag ska vara med i med premiär i november.

Varvar därefter ner med mobilspel i sängen och en kort massage av stel skuldra, vilket maken bjöd på.

Snart midnatt och dags att gosa med hunden och somna.

En alldeles vanlig dag i oktober 2023.