Mitt Liv

Berättat av Jamina Kobaslic

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknar klockan halv sju på morgonen.Sedan duschar jag och kläder på sig.Klockan sju dricker jag te och äter en smörgås.

Klockan halv åta promenerar jag till skolan.Promenad tar 15 minuter.Jag studerar SFI kurs.Skolan börjar klockan åta.Jag har många klasskamrater i skolan och jag trivs bra i klasen.Vi har rast klockan halv tio.På rasten sitter vi tillsammans och pratade mycket.Vi pratade om vad vi ska göra efter SFI…Klockan tolv slutar skolan.

Efter skolan går jag till mataffären och köper några saker för mat.Jag tycker om att laga mat.När var jag i mitt hemland arbetade jag som kok på en stor köpcentrum.Varje dag lagar jag mat för mig och min man.Vi bor tillsammans i en lägenhet på tredje våning.Jag har många trevliga grannar.En granne som heter Anita hjälper mig med svenska.Anita bor ensam och hon är pensionerad. Min man hjälper mig också men han har inte mycket tid,han jobbar varje dag.Vi pratar varje dag på svenska och min svenska är bättre och bättre.

Jag tittar också på Youtube ”svenska med Anastasia” och det hjälper mig mycket.

Jag trivs bra i Sverige.Sverige är jätte finn land.Människorna är trevliga.Efter SFI planerar jag att jobba på en fabrik med min man.

Hälsningar,

Jasmina!