Mitt Liv

Berättat av J

Berätta om din dag: ✏️

Tisdag 24 oktober 2023

Jag vaknade av att mobillarmet gick kl 6.40. Jag gäspade och steg upp. Min fru börjar senare om dagarna och låg kvar. Jag stängde dörren om henne och den av katterna som brukar ligga och dra sig längst i vår gemensamma säng.

Jag klädde på mig och lagade frukost – en kopp te och två smörgåsar, en med ost och skinka och en med apelsinmarmelad. Sedan satte jag mig vid matbordet och åt medan jag läste dagens Upsala Nya Tidning på vår 11-tums-ipad. Vi gick över från papperstidning till digital tidning för ett par år sedan, för att skära ner på mängden papper som ansamlas i huset. Förstasidan handlade om vågen av gängrelaterade brott just nu, samt om striderna mellan IDF och Hamas i Palestina och Israel.

När jag läst klart – sportsidorna skummar jag bara – dukade jag av och malde två ziplock-påsar med kaffe till min kaffepress på jobbet. Jag borstade tänderna med eltandborsten och klädde på mig och gick ut till bussen, med ett par minuters marginal. Vi bor bara femtio meter från bussens änd-/utgångshållplats. På bussen skummade jag mejl och Facebook på telefonen. Jag hade ett meddelande på Messenger, en vän som dreglade över ett magnifikt spel hon hade fått syn på.

Jag läste vidare i Doireann Ní Ghríofas roman A Ghost in My Throat med brittisk koralmusik i hörlurarna. Tjugo minuter senare, när bussen hade kommit in i Uppsala, steg jag av och gick resten av vägen för motionens skull – en promenad på 35 minuter.

På jobbet ägnade jag dagen åt att påbörja uppdateringen av användardokumentationen för en av våra produkter, vilket tog större delen av dagen. Avbrottet för lunch var i vanlig ordning vid halv tolv. Vi gick till en ganska nyöppnad restaurang vid Islandsfallet, Trattorian Sorrelina. (Lite lustigt med bestämd form i namnet.) Jag tog dagens pasta, men jag borde nog ha tagit pizzan istället, den såg godare ut.

Efter jobbet gick jag ut på stan en vända för att se om jag hittade någon liten enkel födelsedagspresent åt en vän som fyller år på söndag, men jag hittade inget roligt så det fick bli en chokladkaka. Sedan åkte jag hem med bussen.

Min fru var redan hemma så katterna hade fått mat. Jag kokade en tallrik gröt och åt med äppelmos, och tog sedan en ost- och skinkmacka. Sedan var det dags för rollspel – jag leder en rollspelskampanj över nätet. Över nätet för att det är praktiskt, men också för att en av spelarna bor i USA. Rollspelet höll på till klockan tio.

Sedan packade jag träningskläder för morgondagen och borstade tänderna, och vi gick och lade oss. Jag läste några sidor i Hijinks from the Horn of Plenty av Walt Kelly, åttonde delen i Fantagraphics ”Pogo: The Complete Syndicated Comic Strips”. Sedan släckte vi och somnade.