Mitt Liv

Berättat av Israa

Berätta om din dag: ✏️

MIN DAG 26 OKTOBER

Hej allihopa!

Jag heter Israa och jag vill berätta lite om mig själv. Jag kommer från Syrien och jag bor i Värnamo. Jag är gift och min man heter Ibrahim. Jag är 21 år gammal och jag har inga barn men jag hoppas att jag får barn snart därför att jag älskar barn. Jag har varit i Sverige i två år.

Jag vaknade klockan 7 på morgonen. Sedan gick jag direkt till badrummet för att borsta mina tänder och tvätta mitt ansikte. Jag kokade kaffe för att ta det med mig till skolan. Sedan tog jag på mig kläderna, ett par jeans och en lång svart jacka och vit slöja. Jag tog på mig vita skor. Jag la målboken i min väska och gick till skolan.

Jag kom till skolan och hälsade på min lärare och mina kompisar. I början av lektionen berättade min lärare att han ändrade lite saker om dagen. Vi brukar börja med målboken och sedan jobba lite med grammatik och faktatext men min lärare ändrade schemat därför att han hade begravning och han måste gå klockan 11.

Vi jobbade med en jättesvårt faktatext om NOBELS FREDPRIS. Klockan 9 gick jag ut från klassrummet för att prata med Arbetsförmedlingen för att boka en tid för min familj hos dem. Jag pratade i stället för dem därför att de är nya i Sverige och de kan inte svenska. Jag fick äntligen en tid med tolk för min familj hos Arbetsförmedlingen. Sedan var det tid för paus. Jag drack kaffe med min kompis Hebah. Vi gick tillbaka till klassrummet och fortsatte med faktatexten. Klockan 11 gick min lärare på begravning och vi studerade själva. Några fortsatte med faktatexten och några med målboken. Klockan 12 gick vi hem och jag vilade, städade lite, lagade mat och studerade.

Det var min dag och jag vill tacka Gud för att han gav mig en vacker dag utan sjukdomar och smärtor.

Israa