Mitt Liv

Berättat av Isandra

Berätta om din dag: ✏️

Vaknar några minuter innan klockan ringer kl 5:30. Ligger kvar i sängen och lyssnar på Ekot samtidigt som jag stretchar lite. Skönt, verkar inte ha varit några skjutningar eller sprängningar under natten, med undantaget att polisen sköt ett par personer under sena gårdagskvällen.

Går upp och ska sätta ut mitt täcke och mina kuddar på vädring men ser att balkongdörr fönstret har en stor fläck. Lägger tillbaka sängkläderna i sängen och hämtar ficklampan. En svart kråka ligger livlös på balkongen. Vad äckligt! Ensam är jag också. Hur tar jag bort den? Gör i ordning mig och äter frukost, yoghurt och te, men vad de säger på Nyhetsmorgon tar jag inte in. Tänker bara på den döda kråkan. Innan jag går till arbetet sätter jag på mig plasthandskar och tar med mig skyffel och borste ut på balkongen. Ryser men får upp den och kastar ut den på gården , så får man säkert inte göra, men det är vad jag mäktade med. I kväll får jag ta hand om kladdigt balkonggolv och fönster.

Arbetsdagen har gått bra. Fick samtal av min kompis att vi har fått bekräftelse på att vi ska gå på Oktoberfest på fredag. Det ska bli kul. Åker hem vid fyra från jobbet. Vädret är vackert, blå himmel och sol. Tyvärr så blev det tekniska fel igen på pendeltåget så här sitter vi fast vid Stockholm södra, så då missar man en promenad i solen. Måste hem i tid för att städa efter kråkan innan det blir för mörkt.

Plasthandskar, hink med vatten, skurmedel, fönsterputs och massvis med vatten. Nu är kråkresterna borta. Stackarn, fågeln måste kommit med en rejäl fart.

Stekte lax och värmde fiskbullar i hummersås, så nu är fyra måltider gjorda. Laxen tar jag mig till arbetet. Törs inte ta med mig fiskbullar, de flesta tycker inte om det, så det får jag äta hemma. Till det blir det ris,sallad och yoghurtsås.

Nu blir det en skön kväll i soffan.

Stockholm/Suzanne