Mitt Liv

  • Isabella Koniakowski

  • Isabella Koniakowski

Berättat av Isabella

Berätta om din dag: ✏️

Jag gick upp klockan 07.20 när väckarklockan på mobilen ringde. Jag satte på ekot från min SR-app och lyssnade på medan jag tog en dusch, borstade tänderna och sminkade mig. Min första tanke när jag satte på nyheterna var om det brunnit något mer i närheten i natt igen, jag tror att det var eftersom en helikopter hördes när jag vaknade. Den senaste veckan har varit oroväckande med gäng som startar bränder i varandras hus. Ibland har de fel och min mammas kollegas hus som ligger i närheten i hörningsnäs blev nedbränt. De är pensionärer.

Jag klädde mig i ljusa jeans och en stickad tröja eftersom det varit kallt de senaste dagarna. Sedan kontrollerade jag att jag hade allt med mig i ryggsäcken och gick till tågstationen. När jag kom fram så insåg jag att jag missat pendeltåget och behövde vänta 15 minuter på nästa tåg. Jag skickade ett meddelande till min kollega på Microsoft Teams för att säga att jag inte skulle bli så tidig som jag hade trott. Tåget var väldigt trångt eftersom SL dragit ner på antalet avgångar på morgonen. Jag kom fram till centralen och bytte till röda linjen. När jag var framme på kontoret tog jag trapporna upp till andra våningen. Hela dagen gick till att hålla kurs i tillgänglighet för ett team av content managers på bank. De ville lära sig mer om hur tillgänglighetsdirektivet skulle påverka deras arbete och hur de kunde jobba för att göra sina digitala tjänster så tillgängliga som möjligt. Vi varierade mellan att ge information om tillgänglighet, lagar och standarder och diskussioner om problemställningar som de hade. Vi hade dedikerat mycket tid till att prata om tillgänglig text och tillgängliga bilder. Vid fikat åt vi kanelbullar och vid lunch åt vi poke bowls som beställts upp till kontoret. Efter kursen verkade deltagarna nöjda, vi ledare var trötta men glada.

På pendeltåget påväg hem satt en man och drack Norrlands guld som han gömde i jackan. Jag scrollade reddit. När jag kom hem till vår lägenhet mötte min sambo mig i dörren och tog emot min väska. Hans mamma ska snart komma på besök från Linköping och sova över. Vi ska äta på någon resturang i närheten, hamburgare eller kanske pad thai. Tills dess ligger jag i soffan och skriver detta och lyssnar på det avsnitt av ”the mentalist” som han har på i bakgrunden medans han spelar på datorn.