Mitt Liv

Berättat av Ingrid

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade 05.33 av mobiltelefonens alarm. Samsung. Somnade om och vaknade till nyheter 06.00.

Skjutningar i vårat land rapporteras det om mest varje dag. Förut som huvudnyhet, nu som en liten kort notis.

Gick ner till köket. En kopp kaffe från den praktiska perkulatorn. Idag blir det distansarbete vid köksbordet. Något som blev ett begrepp i var persons mun i samband med pandemin. Många jobbar hybrid idag.

Hämtar dagens morgontidning, papperstidning Östersundsposten.

Dagen grå, rå och dimmig. Lycka är då en en egen vedspis. Knastret, hemtrevnad och ett sätt att hålla ner elräkning. I dagsläget nyttjar jag inte mer ström än vad som är absolut nödvändigt. Kostar massor, stor utgift!

Idag är det lantbrevbäringsdag med ”vanlig” postutlämning. Sker varann dag nu och kommer på förmiddagen. Postnord har hand om det. Reklamblad och inga räkningar denna dag.

Kör ungsbakade kycklingfiléer med råris och broccolisoppa till middag dag. Middagen intas klockan två, som på gammalt vis. Det värsta moderna ord jag vet är LUNCH. Bakade två mjuka pepparkakor och två plåtar hemgjord pizza för kommande dagars behov.

Något vajsing med mobiltäckning, funkar bäst om jag går ut på bron idag. Bra att vi har fasta telefonen kvar om tekniken inte funkar.

Tv-tittande i realtid, auktioner på Tradera, svara på privata mail.

Mail till optiker för att höra om befintliga glas går flytta över till nya pågar.

Skriver lista till nästa handling av ”människo-foder”. Mjölk, ost är återkommande. Plastskatten på 7 kronor per kasse är en dyrbar utgift. Finns flergångkassar för 20 kr styck.

Sista helgen i oktober slutar sommartiden och då blir det mörkt redan fyra-fem på eftermiddagen.